La Liga, Tippetips: Full pott for ledertroikaen!


Etter denne ukens Champions League-runde, mente forhenværende Malaga - og nå, Manchester City-manager, Manuel Pellegrini, at dommeren var å laste for 0-2 tapet mot Barcelona. "Allerede fra avspark mener jeg dommeren beviste at han ikke var upartisk", uttalte chileneren på pressekonferansen etter kampen.

Barcelona-leiren var naturlig nok litt lystigere til sinns, og det var sågar første gangen Gerardo Martino har vært iført slips, ifølge en katalansk journalist. 

"Ja, jeg skal fortsette å bruke det", spøkte treneren. 

Barcelona kan imidlertid ha et langt vanskeligere oppgjør i vente, i form av helgens kamp mot Real Sociedad. 

Real Madrid 1.07, Uavgjort 10.00, Elche 30.00

 

Det var ikke mye som kunne minne om et nabooppgjør, da Getafe leverte alt annet enn et solid forsøk på å stoppe Real Madrid forrige helg. Los Blancos er nå ubeseiret på sine 25 seneste kamper, og de færreste tror de roter seg bort hjemme på Bernabeu lørdag ettermiddag.

Sergio Ramos gjorde sitt ytterste for å pådra seg sesongens femte gule kort - bare slik at han var klar til å spille i Madrid-derbyet kommende uke. Dommeren luktet lunta, og formelig nektet å gi ham kort; til tross for at den spanske forsvareren presset grensene. Raphael Varane bør bli å finne som vikar, hvis midtstopper er priset til 20.00 i odds som kampens første målscorer.

Elche har på sin side kun tapt én av de seks seneste - selv om de sikkert erger seg over de forspilte sjansene i møtet mot Osasuna. Den offensive midtbanespilleren Coro sente et straffespark over tverrliggeren, mens Manu del Moral headet over fra fem meter. 

Sist disse lagene møttes, var det på ingen måte vennskapskamp. 12 gule kort ble fasiten den gang, mens Cristiano Ronaldo konverterte fra krittmerket i kampens siste spilleminutt. Hovedstadslaget stakk således av med alle poengene. 

Real Madrid er et ganske annet lag på hjemmebane, men Elche har god selvtillit etter en rekke gode forestillinger. Oddsen på at Real Madrid ikke scorer i første omgang er 4.80.

Resultattips: Real Madrid 3 Elche 0 (6.50)


Real Sociedad 7.50, Uavgjort 4.50, Barcelona 1.38

 

Tap for Villarreal og Athletic Bilbao i forrige serierunde, betyr at Real Sociedad plutselig for alvor er med i kampen om en Champions League-plass. Seieren over Malaga betyr at de befinner seg kun fire poeng bak sine baskiske rivaler, hvis klubb for øyeblikket innehar den viktige fjerdeplassen.

Sociedad har gjort sine saker godt mot Barcelona på Anoeta i de seneste møtene. La Real er faktisk ubeseiret på de to siste møtene, og de har kun tapt tre kamper foran eget publikum denne sesongen. Seier/Uavgjort for hjemmelaget betaler 2.80 i odds i markedet Dobbelsjansen.

Lionel Messi har avvist påstandene om at han mistet "sulten". Appetiten var så visst på plass i møtet med tidligere Malaga-forsvarer Martin Demichelis. "Jeg vet ikke hvorfor folk kan si noe slikt. Jeg har ingenting å bevise".

På vei tilbake fra skade har han blitt benyttet noe lengre tilbake på banen, men synes nå å være tilbake til sitt gamle, målfarlige jeg. "Sakte men sikkert føler jeg meg bedre. Jeg trives når vi forflytter ballen fra en side til den andre", fortsatte Messi. Sats på at argentineren scorer kampens første mål til 3.45 i odds.

Fem av de syv seneste Sociedad-målene mot Barcelona har kommet i de siste 45 minuttene. At hjemmelaget scorer i andre omgang betaler 2.30 ganger pengene

Resultattips: Real Sociedad 1 Barcelona 2 (8.50)


Osasuna 7.20, Uavgjort 4.00, Atlético Madrid 1.47

 

Pamplona er et notorisk vrient sted for ethvert lag. Både Real Madrid og Barcelona har vært nødt til å reise fra El Sadar med uforrettet sak denne sesongen.

Atletico Madrid har lagt bak seg en vanskelig periode, og gjort av med Real Valladolid og AC Milan i løpet av en uke. "Vår fremste kvalitet er lagånden", uttalte Diego Costa. Det var den brasilianskfødte angriperen som headet inn seiersmålet på San Siro. 

Keeper Thibaut Courtois foretok to viktige redninger, men lot manager Diego Simone på rosen: "Vi startet med to spisser, men endret underveis til 4-5-1. Det fungerte bedre slik", uttalte Courtois.

Atleti har vunnet på sine tre nyligste besøk, og de bør kunne klare det igjen. Om enn knepent. Under 1.5 scoringer er tilgjengelig til 3.40 i odds

Resultattips: Osasuna 0 Atlético Madrid 1 (5.75)