La Liga, tippetips: Espanyol vs Barcelona


Statuen av Christopher Columbus har blitt ikledd Barcelona-drakt i forkant av byderbyet mot Espanyol. Sistnevnte er nødt til å stille æresvakt når de nybakte seriemesterne entrer banen, mens hjemmefansen allerede har signalisert at de akter å snu ryggen til seansen. Espanyol-angriper Sergio Garcia uttalte at det vil være perfekt å slå sine katalanske fiender: "Det vil være et storslagent punktum på sesongen å slå Barcelona for første gang på Cornella". Samtlige av hjemmelagets spillere vil være iført t-skjorter dedisert til venstrebacken Victor Alvarez, hvis spiller gjennomgikk hjerteoperasjon torsdag. 

Camp Nou så mer ut som en barnehage, da spillerne tok med seg sine sønner og døtre i feiringen av La Liga-tittelen. Tito Vilanova og Eric Abidal sørget for at ikke et øye var tørt da de deltok på premierutdelingen. Victor Valdes takket for seg under en privat tilstelning for nærmere 50 gjester. Målvaktens sans for detaljer, og ikke minst mannens rause natur, sørget for at så vel kokker som sikkerhetspersonell var å finne på tribunene. Monaco ligger angivelig best an med tanke på å sikre seg Valdes' signatur.

En annen spiller som vekker kjøpslysten blant storklubbene, er den unge Thiago. En rekke klubber står klare til å legge €18 millioner på bordet for å møte spillerens utkjøpsklausul. Midtbanekollega Xavi hadde et par gode råd å komme med: "Jeg vil råde ham til å være tålmodig. Han ligger tross alt an til å kunne bli en nøkkelspiller i klubbe". Playmakeren opplevde et lignende dilemma tidligere i karrieren, da Manchester United ønsket å hente ham. 

Lagnyheter

Joan Capdevila er tilbake på venstresiden i Espanyol-forsvaret, mens Juan Forlin og Victor Alvarez styrker midtbanen etter suspensjoner. 

Javier Mascherano var tilbake forrige helg, og forventes å få tillit fra start igjen søndag. En rekke spillere som har blitt koblet til andre klubber, vil også få spilleminutter - eksempelvis Thiago og Alexis Sanchez.

Formutvikling

Espanyol står uten seier på sine fire seneste, selv om situasjonen var langt mer prekær da Javier Aguirre overtok tømmene. Barcelona har vunnet tre strake etter Champions League-exiten, men sluppet inn baklengs i samtlige av kampene. At begge lagene scorer er tilgjengelig til 1.55 i odds

Innbyrdes oppgjør

Etter at Cornella-El Prat åpnet dørene i 2009, har lagene møttes tre ganger her. Espanyol har holdt erkerivalen til uavgjort ved to anledninger, noe som betaler 3.90 i odds søndag

Målscorere

Med så vidt mange rykter rundt flere spillere, kan enkelt føle at de har noe å bevise. Cesc Fabregas er priset til 7.25 som kampens første målscorer, mens Sanchez (7.00) og Thiago (11.50) også er habile spillobjekt. Toppscorer Juan Verdu kan skilte med ni fulltreffere denne sesongen, og kan handles til 4.30 på å runde tosifret. 

Vurdering

Det er kun æren å spille for her, og ingen ønsker å tape dette derbyet. Det er lite trolig at noen av lagene stikker av med en overbevisende seier, men vi tror Barca vinner knepent til 1.55 i odds

Bonusspill

Vi har vært vitne til sene scoringer i de to seneste Blaugrana-kampene, og Nelson Olivera straffet Espanyol på overtid forrige uke. Sats på at det kommer scoringer i løpet av de siste 15 minuttene av kampen til 1.75 i odds

Resultattips: Espanyol 1-2 Barcelona (8.25)