La Liga, Tippetips: Barcelona vs Real Madrid


Helgens La Liga-runde handler selvsagt utelukkende om El Clasico. Kanskje ikke så underlig, ettersom dette gigantmøtet på Camp Nou søndag kveld kan avgjøre seriemesterskapet. 

Mye av avisskriveriene forteller oss at Barcelona er soleklare favoritter. Laget har vunnet 16 av sine 17 seneste kamper - samtlige turneringer inkludert - og talismanen Lionel Messi har vist lovende takter. Argentineren virker i det hele tatt å være tilbake på sitt beste, noe onsdagens forestilling mot Manchester City beviste greit. De engelske seriemesterne ble nesten egenhendig sendt på hodet ut av Champions League av den kortvokste ballviritousen. 

I hovedstadsklubben Real er det krise. Cristiano Ronaldos mentale og fysiske tilstand har vært satt under lupen, og den "La Decima"-vinnende trener Carlo Ancelotti og kaptein Iker Casillas fremtid er åpne spørsmål. 

Mens disse analysene trolig er overdrevet - og premature - er det på det rene at nevnte har en kjerne av sannhet. Barca har spilt veldig godt den siste tiden, hvor Messi har funnet tonen med Luis Suarez og Neymar i angrepet. Defensivt har Barca fremstått relativt patente, mens intensiteten på midtbanen også har hjulpet.

FC Barcelona v Manchester City - UEFA Champions League Round of 16 : News Photo

Los Blancos har slitt hver eneste gang de har møtt motstand av godt kaliber i 2015. Hvittrøyene tapte 1-2 for Valencia, fikk juling med 4-0 av Atletico Madrid, og syntes å være idéfattig i 0-1 tapet mot Athletic Bilbao i forrige La Liga-runde. Ja, så skal vi heller ikke glemme kaoset i 3-4 tapet mot tyske Schalke i Champions League. 

Forrige helgs 2-0 seier over Levante på Bernabeu har til en viss grad stilnet stormen, mens Ancelotti gikk ut med startoppstillingen for Clasico-oppgjøret like etterpå. Det betyr blant annet at vi får se den mye kritiserte Casillas mellom stengene. Midtbanespiller Luka Modric og midtstopper Sergio Ramos beviste at de er kampklare i samme oppgjør, mens trioen Bale, Benzema og Ronaldo selvsagt stiller på topp. 

Den italienske treneren vedgikk at laget er nødt til å heve seg for å kunne gjøre livet surt for formlaget Barcelona. "Vi spilte godt i én omgang i dag. Vi er nødt til å prestere i samfulle 90 minutter søndag", uttalte Ancelotti. "Det vil bli en annerledes kamp. Vi må være på vårt aller beste - først da kan vi vinne".

FBL-EUR-C1-BARCELONA-MANCHESTER : News Photo

Luis Enriques startoppstilling er derimot vanskelig å regne seg frem til. Spesielt ettersom Sergio Busquets var tilbake i trening med resten av laget torsdag morgen, etter flere uker på sidelinjen. Dersom Busquets skulle komme inn i laget, blir Javier Mascherano etter alt og dømme flyttet tilbake i forsvar. Jeremy Mathieu tar følgelig plass på benken. Veteranen Xavi Hernandez starter i likhet med sistnevnte på benken. Èn rokering vi kan ta for gitt etter onsdagens kamp, er at keeper Claudio Bravo tar keeperplassen - til tross for at Marc-Andre Ter Stegen reddet et straffespark mot Manchester City. 

"Jeg sitter med følelsen av at vi er i rute i forkant av dette Clasico-møtet", uttalte Blaugrana-treneren etter onsdagens kamp. "Vi er klare til å vise oss fra vår beste side søndag. Det blir uansett ikke avgjørende med henblikk på seriemesterskapet, og det å snakke om en favoritt her er arrogant". 

Hva som ikke har vært nevnt like ofte i opptakten til søndagens kamp, er at Real har vunnet over Barcelon i de to seneste møtene - hvorav Bale fant nettmaskene i Copa del Rey-finalen tilbake i 2014. Ancelottis gutter lekte seg i tillegg til 3-1 på Bernabeu tilbake i oktober. Selv uavgjort vil bli ansett som en moralsk seier for gjestene. Husk også at Real har unngått tap i tre av de fem seneste besøkene på Camp Nou - samtlige turneringer medregnet.

Real Madrid CF v Levante UD - La Liga : News Photo

Lagenes totalt forskjellige formkurver gir oss imidlertid en god pekepinn på hvordan dette kan ende. 

I sesongens største kamper - begge Champions League-oppgjørene mot Manchester City - har Barca kommet kjapt ut av startblokka og tatt ledelsen. I motsetning til tidligere utgaver, som har forsøkt å forsvare seg ved hjelp av lange perioder med ballbesittelse, har ikke Luis Enriques gutter noe i mot å ligge dypt - for så å benytte en direkte midtbane og tre effektive angripere på overganger. 

Et tidlig Barca-mål kan så visst bli avgjørende mot et Madrid-lag som er blottet for selvtillit. 

Resultattips: Barcelona 3-1 Real Madrid - 11.00