La Liga, Tippetips: Barcelona med målfest på Camp Nou


Valencia på oppadgående?

Den spanske ligaen er tilbake - ikke minst med nyheter som betyr at vi snart kan få et nytt topplag i La Liga.

Valencia er den siste klubben som vant Primera Division foran Barcelona og Real Madrid. Nå har den Singapore-baserte forretningsmannen Peter Lim lagt inn bud på klubben, lovt å slette klubbens betydelige gjeld, legge penger på bordet for et nytt stadion samt €30-40 millioner til spillerkjøp i dette overgangsvinduet. 

"Tilbudet ligger på bordet frem til 15. januar", kunne klubbpresident Amadeo Salvo fortelle. Salvo vil selv fortsette i sin nåværende stilling om Lim skulle lykkes med å kjøpe klubben. 


Over til det som skjer på gressmatta:

Barcelona 1.08, Uavgjort 10.00, Elche 25.00

Barcelona tilbragte hele 2013 på tabelltopp. Det betyr imidlertid ikke at fansen og mediene nødvendigvis er helt fornøyd av den grunn.

De 15 første minuttene mot Getafe var en katastrofe sett med katalanske øyne, og trener Gerardo Martino beskrev da forestillingen som "forferdelig". Et hat-trick signert Pedro reddet Barca fra ydmykelsen, der de snudde 0-2 til seier 5-2. Det var det kjappeste hat-tricket i Barcelonas historie, og slikt skal ikke undervurderes. Kantspilleren er nå klubbens ledende målscorer med sine 10 fulltreffere. Oddsen på at mannen fra Tenerife scorer kampens første mål er 5.40. 

Elche befinner seg farlig nær den fryktede nedrykksstreken, hvor kun to små poeng skiller fra bunntrioen. Laget har kun tatt fire poeng av 18 mulige de siste ukene, og en tur til Camp Nou er kanskje ikke hvor man kan forvente særlig bedring. 

Med Victor Valdes og Neymar tilbake i aksjon, bør Barca kunne stille enda sterkere. Lionel Messi forventes ikke med her, men får trolig spilleminutter i Copa Del Rey i løpet av uke. Argentineren noterte seg blant annet for tre scoringer i en åpen treningsøkt nylig. Dani Alves har slitt med en virusinfeksjon, og er tvilsom. 

I de to seneste seriekampene har Martinos gutter ledet med ett mål ved pause. Three-way handicap i førsteomgangen med 0-1 gir 2.90 for uavgjort. 

Resultattips: Barcelona 4 Elche 0 (7.00)


Real Madrid 1.10, Uavgjort 9.00, Celta Vigo 22.00

Nøkkelpersoner i Real Madrid henvendte seg til allmuen og supporterne med et underliggende tema: "La Decima". 

Klubben er fremdeles like oppsatte på å ta tilbake klubbfotballens gjeveste trofe, og de skammer seg heller ikke over å vise det for all verden. "Kanskje vi er litt i overkant opptatt av å sikre oss den 10. Europacup-tittelen, men det er hva vi ønsker oss mest av alt", vedgikk klubbpresident Florentino Perez. Carlo Ancelotti var heller ikke mindre åpen rundt følelsene sine: "Det er en stor motivasjon for alle, og vi akter å gjøre vårt ytterste for å vinne i 2014". 

I det hjemlige seriespillet befinner klubben seg fem poeng bak serieleder Barcelona, og er klar over at de ikke kan koste på seg poengtap. Det er for øvrig lite trolig at så skjer her. 

Cristiano Ronaldo fant nettmaskene tre ganger Celta kom på besøk til Bernabeu. Oddsen på at portugiseren scorer kampens første mål mandag kveld er 3.05. 

Celta Vigo scorer imidlertid flere mål på fremmed gress enn de gjør foran eget publikum, ettersom Luis Enriques menn drar fordel av det ekstra rommet som de blir gitt. 0-3 tapet mot Real Valladolid ødelegger dette argumentet noe, men de satte fem bak Malaga-keeperen og tre mot Real Sociedad. 

Tretten av Los Blancos sine 20 scoringer har kommet i de siste 45 minuttene, mens 64% av Celta Vigos har kommer i andreomgangen. Over 2.5 scoringer i andre omgang betaler 2.30 i odds.

Resultattips: Real Madrid 3 Celta Vigo 1 (10.00)