La Liga, tippetips: Barcelona knuser byrivalen Espanyol!


Det er mindre enn én måned siden Valencias president Amadeo Salvo offentlig gikk ut og støttet treneren. Manager Miroslav Dukic ville minst sitte frem til mai. La oss tippe han i alle fall gjør seg noen tanker nå. 

Laget har tapt mot Real Sociedad - klubben som knep Champions League-plassen forrige sesong, tapte lokaloppgjøret mot Villarreal, for deretter å oppleve at tidligere seiersløse Almeria stakk av med seieren. 

Slikt er utilgivelig for de trofaste på Mestalla, og det var ikke mangel på hvite lommetørkler som vaiet i vindet. Det er vel og merke ikke bare fansen og presidenten som trenger å overbevises. Dukic' uttalelse om at "Laget er veldig svakt", har trolig satt sinnet i kok i spillergruppa. "Vi hadde sjanser, men mentalt er vi en synkende skute. Vi fremstår planløse". 


Barcelona 1.10, uavgjort 10.50, Espanyol 22.00

Spillestilen til disse lagene blir heftig diskutert. Tata Martinos mannskap har vist en mer direkte tilnærming enn under trenerens forgjengere. Nå handler det i større grad om laget fremfor enkeltspillere. Lag som Celta Vigo, under ledelse av forhenværende Barca-spiller Luis Enrique, viser større likhet med med Pep Guardiolas Barcelona enn hva nåværende Barca selv gjør.

Keeper Victor Valdes tror laget ble tvunget til å forsvare seg på en annen måte i 3-0 seieren over Celta, på grunn av motstanderens press på ballfører: "Måten forsvaret spilte på er noe som ikke er fast takst for oss, ved å ligge så vidt lavt". Xavi, Andrés Iniesta, Gerard Piqué og Javier Mascherano er alle tilgjengelige etter å ha fått hvile tirsdag kveld. Neymar er verdt å vurdere i markedet for kampens første målscorer til 5.00 i odds, etter å ha bevist at han er skrudd sammen for kamper ala El Clasico. 

Espanyol var klar over at det ikke var deres kveld, da tidligere Liverpool-spiller Nabil El Zhar konverterte fra krittmerket for Levante. Israeleren fortsatte ved å legge opp til den neste scoringen, før han selv fastsatte sluttresultatet med sitt andre for dagen. Javier Aguirres mannskap er en vrien motstander å slå. Resultatene er ikke langt unna hva Mauricio Pochettino leverte, med fotballfilosofien er en ganske annen. 

I fire av Barcelonas fem seneste kamper på Camp Nou, har de ledet 1-0 ved pause. Oddsen på at hjemmelaget leder med ett mål ved hvilen er 3.33

Resultattips: Barcelona 4 Espanyol 1 (14.00)


Rayo Vallecano 12.00, uavgjort 6.00, Real Madrid 1.25

"Jeg ser et lag av småunger som kjemper mot et lag bestående av mannfolk", uttalte Paco Jemenez etter nok et nederlag. Og lett blir det heller ikke når Los Blancos kommer på besøk. Rayo har nå sluppet inn 27 baklengs i løpet av 11 seriekamper. 

Det har kanskje ikke vært lett for Gareth Bale etter overgangen til Real Madrid, men tingene ble så visst bedre etter en drømmedebut på hjemmebane. Waliserens første kamp foran egne fans kom mot Sevilla, da han noterte seg for to scoringer og to målgivende pasninger. Carlo Ancelotti har tidligere uttalt: "Han trenger tid på seg til å lære seg lagkameratene å kjenne". Når han er på samme bølgelengde som Cristiano Ronaldo og Isco kan det kjapt bli spektakulære saker. Med tre mål på like mange kamper fra start; hvorfor ikke satse på at Bale øker målbeholdningen? Oddsen på Bale som første målscorer er 6.25 i odds

Sergio Ramos er suspendert, noe som betyr at Pepe er tilbake i forsvarsrekka. Xavi Alonso fikk sin første kamp siden mai, selv om helgens oppgjør trolig kommer litt for tidlig. Luka Modric blir å finne på midtbanen. 

Ruben Martinez ble overlistet to ganger i løpet av de første 15 minuttene mot Osasuna. Rayos høye press, kombinert med seriens verste forsvar, kan vi forvente scoringer. Real Madrid kom kjapt ut av startblokka mot Sevilla, og fant nettmaskene tre ganger. Over 2.5 scoringer i førsteomgangen er priset til 4.10 i odds.

Resultattips: Rayo Vallecano 1 Real Madrid 4 (14.00)


Málaga 1.95, uavgjort 3.40, Real Betis 3.80

Bernd Schusters gutter sliter med å finne kassa; Málaga står nemlig målløse på sine fire seneste kamper. Det er imidlertid tegn som tyder på at tingene er i ferd med å snu. I to av oppgjørene har laget skapt flere sjanser enn motstanderen. 

Trener Pepe Mel og kapteinene Nacho og Jorge Molina tok seg tid til en prat med klubbens Ultras denne uken. 0-5 tapet mot Atletico Madrid har preget supporterne, som uttalte at de aktet å forstyrre treningen dersom ikke trenerteamet ville låne øre til hva de har å si. Det tok 14 sekunder før Real Betis havnet bakpå i nevnte kamp, da Oliver Torres scoret sesongens kjappeste mål.

Begge klubbene har desperat behov for seier i dette Andalusia-derbyet, men ingen kan skilte med svakere bortestatistikk enn Betis. Gjestene har kun sanket ett eneste poeng på fremmed gress denne sesongen, noe som gjør Malaga til et attraktivt spillobjekt med 1.95 i odds for seieren. 

Sats på helgens La Liga-kamper her!