La Liga, Tippetips: Barcelona holder presset på Real


Barcelonas 4-3 seier over Real Madrid på Bernabeu var det beste El Clasico i manns minne.

Vi ble vitne til en rekke briljante, individuelle prestasjoner - mens andre igjen lot kampen gå dem hus forbi. Det var i sannhet et forrykende oppgjør, hvor Lionel Messi noterte seg for hat-trick.

Nevnte til tross; det var dommer Alberto Undiano Mallenco som alle konsentrerte seg om etter at fløyta gikk for full tid. "Vi spilte mot 12 mann", uttalte Cristiano Ronaldo. Tydeligvis uten å tenke over at han selv ble tildelt straffespark selv om kontakten strengt tatt skjedde utenfor sekstenmeteren.

Sergio Ramos var tilsvarende misfornøyd med å få marsjordre: "Det er enkelte ting du ikke kan gardere deg mot. Dette var overlagt". Det Spanske Fotballforbundet (RFEF) har all mulig grunn til å se nærmere på begge spillernes kommentarer. 

Barcelona 1.03, Uavgjort 20.00, Celta Vigo 65.00

Resultatet gjør at Barcelona plutselig er kun ett poeng bak Real Madrid, når det gjenstår ni kamper av sesongen. "Det var en stor kamp, men det kan ikke være slik at vi fokuserer på dommeren med en gang kampen er over", bemerket Gerard Pique. Messi og Andres Iniesta var i spesielt god form. Den spanske midtbanespilleren åpnet scoringsballet mot spillets gang, og hans bevegelser skapte konstante problemer for hovedstadslaget.

Iniesta har gjort det til vane å score viktige mål; dersom Barcelona vinner går de til topps i La Liga - om ikke annet for et par stakkede timer. Iniesta er priset til 8.00 i odds som første målscorer.

Du kan forvente at Gerardo Martino går tilbake til 4-3-3 formasjonen sin. Argentineren akter å la et par spillere få hvile, i et forsøk på å beholde momentumet. Alexis Sanchez eller Pedro får tillit fra start (kanskje begge), mens en midtbanespiller tar plass på benken. Det blir etter alle solemerker Xavi. Med helgens forestående katalanske derby og kvartfinalene i Champions League for døren, passert det godt å la ham hvile nå. 

Celta Vigo-manager Luis Enrique kjenner Camp Nou-mentaliteten som sin egen bukselomma. Han var tross alt en av de aktuelle kandidatene da Pep Guardiola skulle erstattes i fjor sommer. Og han vil garantert være i søkelyset igjen, skulle Martino velge å trekke seg ved sesongslutt.

Det er verdt et lite spill på bortelaget til 65.00 i odds. Mer realistisk; vi velger 3-way handicap, hvor Celta Vigo starter med tre måls forsprang til 4.40 i odds. 

Resultattips: Barcelona 3 Celta Vigo 0 (6.50)

 

Sevilla 5.75, Uavgjort 4.50, Real Madrid 1.55

Sevilla befinner seg for øyeblikket på femteplass på tabellen, etter at de har vunnet sine fem seneste i den hjemlige serien. Laget har heller ikke sluppet inn mer enn tre baklengs i samme periode. Unai Emery virket å være presset før oppgjøret mot Barcelona, men laget har altså vunnet syv av åtte kamper i etterkant - samtlige turneringer inkludert.

Emerys mangel på ressurser kommer spesielt til syne i møte med de beste klubbene. Hans statistikk - som trener for Valencia og Sevilla - har ikke vært veldig god mot lag som Real Madrid og Barcelona. Ivan Rakitic står med 11 seriemål denne sesongen, og priset til 4.30 i odds som målscorer.

Etter en så vidt skuffende helg, er det så visst enklere bortekamper enn Los Blancos på Ramon Sanchez Pizjuan Stadion. Carlo Ancelotti er på det rene med at laget spilte godt i søndagens kamp - selv om kantspillerne ikke var i form. 

Dette er oppgjøret hvor Gareth Bale viste Spania hva han er i stand til å levere tidligere denne sesongen. Waliseren scoret selv to mål, og var tilrettelegger ved ytterligere to. Bale som første målscorer betaler 6.50 i odds. 

Ramos går trolig glipp av møtet med gamleklubben, ettersom det er lite sannsynlig at hans røde kort blir omgjort. Raphael Varane fungerer som vikar i midtforsvaret.

Real Madrid har vunnet både ved pause og full tid i fem av de seks seneste kampene mot Sevilla - samtlige turneringer inkludert. Oddsen på at det samme skjer igjen er 2.25. 

Resultattips: Sevilla 2 Real Madrid 4 (28.00)

 

Real Sociedad 1.45, Uavgjort 4.40, Real Valladolid 7.50

Real Sociedad er nede på sjetteplass etter tapet mot Almeria mandag kveld. Laget befinner seg nå ni poeng bak fjerdeplassen, etter å ha tapt tre av sine fire seneste kamper. Vi kan således forvente at Jagoba Arrasates gutter slår tilbake her; de kjemper nemlig med nebb og klør om en Europa League-plassering. 

Det er blandede følelser i Real Valladolids garderobe om dagen: "Jeg er sint, og spillerne er bekymret", vedgikk manager Juan Ignacio Martinez. Laget har spilt uavgjort i tre av sine fem nyligste kamper.

Når de møter de beste lagene på bortebane, har Valladolids forsvar fått kjørt seg. Mot La Ligas fem beste klubber har Valladolid sluppet inn tre baklengs i hver eneste kamp. Over 2.5 scoringer for Real Sociedad er priset til 2.70 i odds. 

Resultattips: Real Sociedad 3 Real Valladolid 0 (9.50)