La Liga, Tippetips: Barca vinner knepent mot Villarreal!


Å forsvare VM-tittelen blir alt annet enn en formalitet for Spania, når de skal forsøke å bli første nasjon som vinner en turnering på et annet kontinent. "Ingen har sagt det vil bli enkelt", uttalte Gerard Pique da trekningen til neste sommers turnering ble foretatt forrige uke. 

La Roja møter Australia, Chile og Holland (som de også møtte i finalen 2010) i åpningskampene. Det er en vrien gruppe for Spania, og trener Vicente Del Bosque frykter især chilenerne. "Uten tvil en av de vanskeligste motstanderne vi kunne trukket, og blant de sterkeste lagene i Sør Amerika", var Del Bosques vurdering. 

Osasuna 14.00, Uavgjort 6.25, Real Madrid 1.22

Pamplona-klubben står med to seiere på syv hjemmekamper denne sesongen. Slikt er på ingen måte avskrekkende for gjestene fra hovedstaden, selv om de riktignok har holdt så vel Real og Barcelona til uavgjort tidligere. "Det beste med dette laget, i mine øyne, er at de aldri fremstår motløse", sa Javi Garcia etter at laget spilte uavgjort mot Malaga i den spanske cupen. Da hadde Osasuna rukket å ligge under 0-3. Å finne veien til nettmaskene har tidligere vært problemet, med kun en fulltreffer på de fire nyligste seriekampene. 

Dét samme kan ikke sies om Real Madrid. Klubben noterte seg for scoring nummer 800 i Europacup-sammenheng denne helgen, da de slo FC København 2-0. Cristiano Ronaldo markerte sin retur med atter en scoring - hans niende totalt i gruppespillet. Mannen selv var svært så beskjeden, rekorden til tross: "Det er bare en rekord, og for å være ærlig bryr jeg meg ikke nevneverdig om akkurat dét". Etter å ha gått glipp av tre kamper grunnet skader og suspensjoner, vil portugiseren verke etter å vise seg frem igjen. Ronaldo er priset til 3.20 i odds på å score kampens første mål. 

Los Blancos' formkurve forteller oss at de er i stand til å vinne denne kampen med to måls margin. Three-way handicap, med Osasuna 2-0, gir 4.10 i odds for uavgjort. Med Reals tidligere problemer på El Sadar friskt i minne er Seier/Uavgjort for Osasuna til 4.30 er brukbart sidespill. 

Resultattips: Osasuna 1 Real Madrid 3 (11.00)


Barcelona 1.28, Uavgjort 5.75, Villarreal 10.50

Barcelona har nå ligget 53 strake uker på topp i serien, og har dermed tangert Real Madrids rekord - uten at noen var i stemning for å feire av den grunn. "Dette er ikke vårt Barca", stod det å lese i den katalanske sportsavisen Sport, etter tapene mot Ajax og Athletic Bilbao. Det var kun andre gang i løpet av 71 kamper hvor Barcelona gikk målløse av banen. 6-1 seieren over Celtic onsdag forteller oss derimot at laget er på rett spor igjen. 

Neymar tegnet seg for sitt første hat-trick for klubben, mens trener Gerardo Martino uttalte at "han formelig skriker etter en pause". Angriperen synes imidlertid å nyte rampelyset mens en viss annen argentiner glimrer med sitt fravær. "Hvor jeg foretrekker å spille? Det spiller ingen rolle for meg - jeg ønsker bare å spille", svarte spilleren. Etter å ha blitt flittig brukt av Santos, reist med det brasilianske landslaget, spilt i Confederations Cup, og ikke hatt ordinær sesongoppkjøring, var alle grunner til hvorfor Martino mente at "sesongen hans er ikke halvveis. Den er på tampen". Brassen er priset til 4.40 i odds som første målscorer. 

De gule ubåtene slipper ikke inn mange baklengs. Kun tre ganger har motstanderen funnet målet mer enn én gang mot Marcelinos gutter. Ikechukwu Uche står med fem scoringer på like mange kamper. Angriperen har gjort det til en vane å score sent i kampene. Oddsen på at nigerianeren scorer kampens siste er 12.50. At Villarreal scorer i andreomgangen kan handles til 2.67 i odds. 

Resultattips: Barcelona 2 Villarreal 1 (9.00)

Sats på helgens La Liga-kamper her!