La Liga, tippetips: Barca fortsetter seiersmarsjen!


Kun Real Madrid og Barcelona hadde slått Levante på Ciutat de Valencia før Granada kom på besøk. Kanskje "Froskene" skjønte at det ikke var deres kveld da Nabil El Zhar reddet Robertos straffespark. 

Et strømbrudd forlenget pausen med 15 minutter. Pitis frispark på overtid sørget for at alle poengene ble med tilbake til Andalusia, selv om Manuel Iturra stod var offside. 


Real Madrid 1.14, Uavgjort 8.50, Real Sociedad 17.50

Carlo Ancelotti og Gigi Buffon hyllet Iker Casillas' prestasjoner i 2-2 kampen mot Juventus. Juve-keeperen beskrev sin motstander som "utsøkt", mens Madrid-treneren vedgikk at han var "avgjørende". Til tross for nevnte, er Diego Lopez tilbake mellom stengene. Ancelotti bekrefter Casillas' posisjon: "Det er ikke lett for ham å spille hver eneste kamp. Han er imidlertid rede til å gjøre nettopp dét, noe som beviser at han er gjennomført profesjonell". 

Real Sociedad tok sitt første poeng i årets Champions League med 0-0 mot Manchester United. De var til tider heldige, for eksempel da United blåste tre soleklare scoringsmuligheter. De var imidlertid helt på høyde med sine motstandere i banespillet. Det var på samme tid forrige sesong at Sociedad startet stormløpet, hvor de kun tapte to kamper frem til mai. Gjestene har nå vunnet tre av sine fire seneste i La Liga-sammenheng. 

Hovedstadslaget slipper inn urovekkende mange mål - i snitt 1.3 pr kamp. Den dødelige trioen bestående av Ronaldo, Bale og Benzema begynner å få samspillet til å sitte. Spørsmålet er imidlertid om man kan regne med disse spillerne også defensivt. Med nevnte i mente er 4.30 i odds for at Sociedad scorer mer enn to mål aktuelt. 

Xabi Alonso er tilbake i form, noe som kan tette hullene. Alonso fikk sin første kamp fra start på over fem måneder mot Real Valladolid. Det vil sikkert smake godt dersom han finner nettmaskene som førstemann mot gamleklubben. Oddsen er 15.00 på en sjelden Alonso-scoring. 

Resultattips: Real Madrid 4 Real Sociedad 2 (26.00)

Real Betis 12.75, Uavgjort 6.50, Barcelona 1.22

Denne sesongen tegner til å bli et mareritt for Real Betis. Klubben befinner seg nemlig under den fryktede nedryksstreken. 14 spillere forsvant, mens 14 spillere kom inn dørene i løpet av overgangsvinduet, men kvaliteten på dagens utgave av hjemmelaget er svekket. I tillegg må Betis hanskes med forstyrrelsen som Europa League-spill representerer. Ikke uventet for trener Pepe Mel, vel og merke: "Hver eneste dag har jeg våknet til et nytt problem, etter at jeg kom hit". 

Scoringstørken er offisielt over; Lionel Messi fant nettmaskene to ganger i 3-1 seieren over AC Milan. Måltørken varte nøyaktig 367 minutter, selv om man skulle tro det var 367 dager basert på reaksjonene. Messi som kampens første målscorer er tilgjengelig til 3.15 i odds

Barcelona er ikke til å skubbe seg på offensivt - individuelt, storslagne spillere; men slett ikke et kollektiv. Spillerne som synes å trives best er de som har blitt handlet inn for store summer: Alexis Sanchez har notert seg for syv fulltreffere i løpet av 10 kamper. Cesc Fabregas bidrar gjennom sin plass i startelleveren - eller på benken - mens Neymar er i ferd med å utvikle seg til den spilleren vi alle håpet. Du kan satse på at gjestene scorer i begge omgangene til 2.45 i odds. 

Resultattips: Real Betis 0 Barcelona 4 (11.00)


Celta Vigo 1.92, Uavgjort 3.60, Rayo Vallecano 4.00

Dersom du er på leting etter kamper inneholdende utelukkende klikk-klakk fotball, er kanskje dette kampen for deg. Disse lagene er nærmere nedrykksstreken enn de er Champions League-spill. Fotballfilosofien er det likevel ikke noe å si på. Celta-trener Luis Enrique ble skolert i Barcelona, mens Carlo Ancelotti spurte Rayo-trener Paco Jemez om han kunne se laget hans trene for å plukke opp noen idéer. Lagenes spillestil bør borge for en åpen og underholdende kamp. Over 3.5 scoringer til 3.05 i odds er høyaktuelt. 

Resultattips: Celta Vigo 2 Rayo Vallecano 2 (12.50) 

Sats på helgens La Liga-kamper her!