La Liga, Tippetips: Atletico og Barca kan gi oss en klassiker!


Lørdag kveld går sesongens største kamp av stabelen - til tross for at Real Madrid ikke er involvert. Sistnevnte klubb har likevel gjort sitt for å stjele overskriftene.

Den spanske radiokanalen Cadena SER hevdet nemlig at Alvaro Arbeola var ansvarlig for skaden på klubbens rekordkjøp Gareth Bale i oktober. Klubben har holdt den virkelig årsaken skjult på grunn av høyrebackens hang til å skade lagkamerater. 

"Faktisk traff jeg ham med bilen min. Men, han er en solid kar, og han lever fortsatt", svarte Arbeola via Twitter.

Over til begivenhetene på gressmatta:


Atlético Madrid 3.25, Uavgjort 3.35, Barcelona 2.15

Ettersom begge klubbene står med like mange gevinster og poeng etter 18 serierunder, er de innbyrdes oppgjørene avgjørende. 

Atletico var naturlig nok skuffet over å slippe inn en sen baklengs mot Valencia i Copa Del Rey tirsdag kveld. De er likevel sikre på at de kan gjør av med Mestalla-klubben i returoppgjøret: "Jeg er stolt av disse spillerne. De ønsker å vinne både seriemesterskapet og cupen", uttalte Diego Simeone etter at kampen var over. 

Diego Costa ble plassert ute på kanten i Supercopa-møtene mellom disse klubbene for å stoppe Jordi Albas løp. Den brasilianskfødte spanjolen har 19 seriemål denne sesongen, og er et habilt spillobjekt i markedet første målscorer til 5.50 i odds. Vel og merke, alt etter hvilken posisjon han starter kampen i. 

Hva angår Barcelona, er Lionel Messi tilbake i aksjon. Argentineren kom innpå midtveis i andreomgangen mot Getafe, og klubbpresident Jose Luis Nunez oppsummerte det greit med følgende: "Han noterte seg for to scoringer etter to måneder på sykestua. Hva mer kan du be om?".

Oddsen på at Messi scorer kampens første mål er 4.30.

Pedro og Alexis Sanchez har vært i forrykende scoringsform i Messis fravær, men en av dem må vike nå som Neymar er tilbake fra sykdom. 

Barcelona har vunnet 2-1 i de tre seneste bortemøtene på Vicente Calderon, men stod kun med én gevinst på de ni foregående der. En ny 2-1 seier til Barcelona betaler 8.50 i odds. 

Med et snitt på over 3.5 scoring pr hjemmekamp, er det heller mer trolig at de scorer Over 1.5 når de møter motstand som Barca. Sistnevnte er priset til 2.40 i odds.

Resultattips: Atlético Madrid 2 Barcelona 2 (10.00)

  

Espanyol 7.80, Uavgjort 5.25, Real Madrid 1.33

Det har vært en travel uke for Los Blancos. Fansen var godt fornøyde med nyheten om at en spiller blir værende i klubben, men tilsvarende negative til en annen nyhet. Xabi Alonso har valgt å fornye kontrakten frem til 2016, til glede for lagkameratene. 

Angel Di Marias hyllest til Michael Jackson ble derimot møtt med kritikk. Da vingen var innbytter oppgjøret mot Celta Vigo mandag, ble kantspilleren beskyldt for å ha gjort støtende gester. "Det er noe enhver mann gjør, spesielt etter en løpetur", forklarte argentineren til klubbens offisielle TV-kanal. En del av supporterne buet da navnet hans ble ropt opp i Copa Del Rey-kampen. 

Carlo Ancelotti veide sine ord på gullvekt, men hadde forståelse for fansens misnøye: "Dersom gesten var ment for meg, er det ikke noe problem. Dersom han gjorde det til publikum, er det en større sak. Men, livet går videre". 

Espanyol er en vrien motstander på Cornella-El Prat, hvor de kun har tapt tre ganger denne sesongen. I nylige møter har klubben evnet å tøyle motstanderen, for deretter å score først og lede til pause. Oddsen på at Espanyol leder til pause, og at Real Madrid vinner kampen, er 16.00. 

Resultattips: Espanyol 1 Real Madrid 3 (10.00)