La Liga, tippetips: Atletico Madrid vs Barcelona


Abel Resino var på plass onsdag kveld, og ble følgelig vitne til at den andre av hans målvakt-rekorder falt. Mannen som har erstattet den nåværende Celta Vigo-treneren i historiebøkene, er 21-åringen Thibaut Courtois. Den unge Chelsea-keeperen kan skilte med 681 minutter uten baklengs på bortebane, mens Resinos beste var 613. Den belgiske unggutten er inne i sin andre sesong i hovedstadsklubben, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor trener Diego Simeone ønsker å gjøre låneavtalen permanent. Etter at David De Gea forsvant til Manchester United, ble overgangssummen benyttet til å betale gammel gjeld. Hva gjør vel dét når man evner å hente inn fullgode erstattere for en billig penge?

"Vi må bare gratulere Barcelona. Denne serien handler utelukkende om evnen til å spille stabilt godt", uttalte Real Madrids Xavi Alonso til Canal Plus. 1-1 mot Espanyol betydde at Barcelona kunne innkassere seriemesterskapet uten et eneste spark på ballen. I kjølvannet av ydmykelsen i Champions League, og tapene mot erkerivalen Real, er det en noe avmålt feiring på tampen av sesongen. La oss imidlertid ikke glemme at Blaugrana har gått hen og vunnet La Liga-tittelen til tross for formidable problemer. Aldri tidligere har et lag tatt 55 av 57 mulige poeng i La Liga-historien, hvis imponerende sesongstart ble forstyrret av Tito Vilanovas helsetilstand og en rekke skadeproblemer på nøkkelspillere. Laget har kanskje ikke vunnet med samme stil og overbevisning sammenlignet med tiden under Pep Guardiola - men er det rart at de kanskje er beskjeftiget med viktigere temaer?

Lagnyheter

Simeone har ikke hang til å rotere nevneverdig i startelleveren. Nå som cupfinalen kun er noen dager unna, kan han likevel bli tvunget til å gjøre enkelte endringer. Cata Diaz, Tiago, Arda Turan og Raul Garcia ligger alle an til å få spilleminutter. Barcelona sender trolig utpå toppet mannskap ettersom de ikke har annet enn den berømmelige æren å spille for. Victor Valdes er tvilsom, noe som etter alle solemerker betyr at Manuel Pinto vikarierer mellom stengene. 

Formutvikling

Seieren over Celta Vigo var kun Atleticos tredje i løpet av deres syv seneste kamper. Nå som Champions League-spill virker å være i boks, har de i større grad latt humla suse. Lionel Messi ble byttet innpå i Barcas seier mot Betis. Stillingen var 2-2 før den kortvokste argentineren fikk slippe til. To Messi-scoringer senere var altså tre poeng et faktum. 

Innbyrdes oppgjør

Diego Forlán scoret kampens første mål sist Atletico slo katalanerne for tre år siden. Barcelona har uansett hatt et betydelig overtak etter den tid - med fem strake seire. 

Målscorere

Lionel Messi er naturlig nok favoritt til å score kampens første mål (3.75), med vertenes Radamel Falcao på plassen bak (5.25). Det er spørsmålstegn knyttet til begge spillerne, og det lønner seg således å vurdere andre navn. Andres Iniesta og Raul Garcia er priset til 4.20 og 4.00 henholdsvis på å score i løpet av kampen. Dersom du er i det dristige hjørnet kan du satse på forsvarer Joao Miranda (46.00) eller Gerard Pique til 24.00 i odds

Vurdering

De tre nyligste kampene mellom disse lagene har alle endt 2-1. Nå som Atletico fokuseres på Copa del Rey, og Barcelona strengt tatt ikke trenger å vinne, er det lett å søke mot uavgjort. Barca ønsker derimot å vise seg fra sin beste side, og videre at de er verdig seriemestere. Bortelaget er priset til 1.90 for seier

Bonusspill

Atlético er en hard nøtt å knekke. Ettersom Barcelona ikke er avhengig av full pott, vil vi sikkert bli vitne til lange perioder med balltrilling. Under 2.5 scoringer er tilgjengelig til brukbare 2.60 i odds

Resultattips: Atlético Madrid 1-2 Barcelona (8.75)