La Liga, Tippetips: Atletico har minst én hånd på troféet med seier over Levante!


Det var på alle måter tragiske nyheter forrige uke, da det ble kjent at forhenværende Barcelona-trener Tito Vilanova måtte gi tapt i kampen mot kreften. VIlanova var tidligere Pep Guardiolas assistent i klubbens mest suksessfulle periode. 

Det har i sannhet vært en turbulent sesong for Blaugrana utenfor gressmatta, men Vilanovas bortgang setter det hele i perspektiv.

"Hva vi er nødt til å gjøre, er å kjempe helt til siste slutt - akkurat som Tito. Og vi har mange krefter igjen", uttalte Javier Mascherano. Søndag er første kamp etter Vilanovas dødsfall, når Getafe kommer på besøk til Nou Cap.

Barcelona 1.05, Uavgjort 15.00, Getafe 30.00

Kampen som Mascherano snakket om, var tydelig da Barcelona slo tilbake fra 0-2 og gikk seirende ut med 3-2 på El Madrigal. Katalanerne var avhenging av to selvmål, før Lionel Messi sikret seieren mot Villarreal. 

Utfallet av kampen ble overskygget av hendelsene som inkluderte Dani Alves. Da brassen skulle ta et hjørnespark, ble en banan kastet inn på banen. Alves plukket umiddelbart opp den gule frukten, og tok en bit.

Midtstopperen har blitt applaudert av den ganske fotballverden, og i sosiale medier har hashtagen #somostodosmacacos ("Vi er alle apekatter") blitt en stor hit. Oddsen på at en kalium-spekket Alves scorer kampens første mål er 17.00.

Getafe slo Malaga forrige helg, og tok seg dermed opp fra nedrykksfeltet. Forsvaret har gjort det bedre den seneste tiden, men mangelen på offensive krefter har kostet dem dyrt. Cosmin Contras mannskap har kun funnet veien til nettmaskene i én av sine fire seneste kamper, og ikke maktet å score i ni av de foregående 11 bortekampene i seriesammenheng.

Selv om forsvaret har skjerpet seg, har de gjort det elendig mot seriens tre topplag. De slapp inn fire mål mot Real Madrid, og hele syv baklengs mot Atletico Madrid tidligere i sesongen. I Copa del Rey ble det atter fire imot i oppgjøret mot Barcelona. Ti av scoringene i nevnte tre kamper kom i andre omgang. Over 2.5 scoringer etter hvilen er tilgjengelig til 2.30 i odds.

Resultattips: Barcelona 4 Getafe 0 - 7.50

 

 Levante 15.00, Uavgjort 5.50, Atletico Madrid 1.25

Ciutat de València er ansett som et vanskelig sted å ta med seg poeng fra, selv om Levante ikke har vunnet noen av sine fire seneste på eget gress. Som middelhavsfarere i flere uker allerede, kan det hevdes at Joaquin Caparros' gutter allerede har tatt sommerferie.

Los Rojiblancos vant 3-1 på Stamford Bridge, noe som betyr en ren Madrid-finale i Champions League. Det er klubbens største kamp på 40 år. Atletico er likeledes tre gevinster unna en ekstraordinær dobbel denne sesongen.

Atletico kan til alt overmål vinne serien denne helgen. Det forutsetter imidlertid at de tar full pott her, og at både Barcelona og Real Madrid taper sine respektive kamper. Det er selvsagt lite trolig, men dersom de vinner helgens kamp mot Levante, har de i alle fall én hånd på troféet. 

Sats på 3-way handicap hvor Levante starter kampen med 2-0. Uavgjort betaler da 4.00 i odds. 

Resulattips: Levante 0 Atlético Madrid 2 - 5.75

 

Real Madrid 1.15, Uavgjort 8.00, Valencia 18.00

Det er 12 år siden sist Real Madrid var å finne i en Europacup-finale. Måten de gjorde av med Bayern München på - på selveste Allianz Arena - sørget for at hovedstadslaget kunne løse billett til finalen i Lisboa. 

Los Blancos var ypperlige der de kom i hurtige angrep, samt at de tok vare på dødballmulighetene. Sergio Ramos scoret to med pannebrasken, og visket dermed ut minnene om et brent straffespark mot tyskerne for to år siden.

Xabi Alonso pådro seg et unødvendig kort, og blir dermed ikke å se i aksjon i Portugal. "Jeg anser kortet som nokså tvilsomt. Jeg mener det er en feil, og følgelig urettferdig", uttalte midtbanespilleren.

Den forhenværende Liverpool-playmakeren kan godt føle seg urettferdig behandlet, men faktum er uansett at taklingen både var dårlig og unødvendig. Alonso var på det rene med situasjonen allerede før han tok til banen, og har egentlig ikke mye han skulle ha sagt. Sats på at Alonso scorer kampens første mål til 12.50 i odds.

Valencia måtte se seg slått av Sevillas Stephane Mbias scoring i torsdagens oppgjør. Fulltrefferen på overtid betyr dermed at Mestalla-klubben ikke blir å finne i årets Europa League-finale. De har muligheten til å skape sin egen trøst, selv om slitne bein kan føre til en tafatt oppvisning på Bernabeu.

Real Madrid gjør det så godt som man kan kreve for øyeblikket, og holder samtidig rent bakover. Los Blancos har kun sluppet inn tre baklengs iløpet av sine ni seneste kamper - hvis innslupne mål har kommet mot Borussia Dortmund og Barcelona henholdsvis. Oddsen på at hjemmelaget vinner uten å slippe inn mål er 2.20. 

Resultattips: Real Madrid 4 Valencia 0 - 10.00