La Liga: Real Madrid v Atletico Madrid


Hadde du før sesongen sagt at avstanden mellom Madrid-gigantene ville være åtte poeng etter 13 kamper, ville få ha hevet et øyenbryn. Det faktum at det er Atletico som befinner seg foran de regjerende seriemesterne er imidlertid intet mindre enn et lite mirakel. Seier på Bernabeu bør fjerne all tvil rundt hvorvidt gjestene er seriøse tittelutfordrere.

Jose Mourinho leverte - som sedvanlig er - tvetydigheter på løpende bånd nok en gang. Alle har fått passet sitt påskrevet hittil, og ingen har sluppet unna å måtte ta sin del av skylden. "Jeg forsøker å være rettferdig når laget taper, jeg leter ikke etter unnskyldninger", uttalte Mourinho før han fortsatte på listen over nettopp unnskyldninger: "Det er åpenbart at dersom du spiller onsdag, så skal man ikke allerede i aksjon igjen i dag. Det er nokså tydelig at andre klubber har større innflytelse på terminlista enn hva vi har. Men, vi snakker om profesjonelle spillere på det aller øverste nivået. De er nødt til å dra veksler på sin mentale styrke, ambisjoner, lagmoral og vilje til oppofrelse". Leserinnleggene i Madrid-avisene begynner å bli i overkant kritiske til portugiseren - Det skjer bare når president Florento Perez tillater det.

Lagnyheter

Real Madrid forventes å stille med samme mannskap som tapte mot Sevilla, selv om det er usikkert om Mesut Özil og Luka Modric blir å finne i startelleveren. Det knytter seg spørsmålstegn til Michael Essien, som angivelig har returnert til Chelsea i forbindelse med en skade. Assistent-manager Aitor Karanka ga en noe annen versjon, da han hevdet at midtbanespilleren lider av en allergisk reaksjon.

Cristian Rodriguez er den eneste spilleren det er tvil rundt for Diego Simeones del. Andrian Lopez risikerer å havne på benken nå som Diego Costa er tilbake i aksjon. Thibaut Courtois var å finne på trening torsdag, noe som er egnet til å gi laget et løft: Det belgiske stjerneskuddet gitt glipp av cupkampen i midtuka grunnet influensa.

Formutvikling

Beñat Etxebarria ga Real Betis en overraskende 1-0 seier over Real Madrid forrige lørdag. Det betyr at Los Blancos nå befinner seg 11 poeng bak serielederen Barcelona. Jose Mourinhos mannskap har nå avgitt 13 poeng allerede denne sesongen, mens de til sammenligning bare tapte 14 i løpet av hele fjorårssesongen. Atletico har vunnet 11 av sine 12 seneste kamper i La Liga. Sist de fremviste lignende statistikk vant de serien. De gjorde enkelt av med Sevilla forrige søndag, mens de slo Real Jaen 1-0 i Copa del Rey. Dette er derimot en styrkeprøve av de sjeldne.

Innbyrdes oppgjør

Det er 23 kamper og nesten 14 år siden Atleti slo erkerivalen, i hva som må karakteriseres som et av de mest ensidige byderbyene i fotballverden. Real/Uavgjort i markedet for Dobbelsjanse er priset til 1.12. Ettersom hjemmelaget kaster bort poeng etter poeng, har man en viss følelse av at maktforholdet snart er i ferd med å snu. Det er likevel mer trolig at det vil gi seg utslag i det omvendte oppgjøret.

Målscorere

Radamel Falcao kan meget vel ønske seg en overgang til Premier League eller til andre siden av byen. Uansett er han garantert lysten på å bevise for hele verden hvilke kvaliteter han besitter. "El Tigre" har nå rundet 50 scoringer for klubben, og er priset til 6.25 på å score kampens første mål.

Vurdering

Denne kampen kan bikke alle veier, noe som gjør det til kanskje det mest spennende oppgjøret i La Liga hittil denne sesongen. Dersom du normalt bare får med deg El Clasico, bør du sørge for at du holder av tid til denne kampen. Det ligger an til en skikkelig røkare av en kamp, hvor uavgjort til 4.40 er det beste spillet.

Bonusspill

24 av Real Madrids 28 hjemmekamper har endt med over 2.5 scoringer i La Liga-sammenheng. Klubben har funnet nettmaskene minst tre ganger i 22 av sine 27 seneste på eget gress. Det gjør over 2.5 scoringer til 1.42 i odds til "bankers".

Resultattips: Real Madrid 2-2 Atlético Madrid (14.00)