La Liga: Real Madrid v Athletic BilbaoRegnet er normalt verst i det spanske høylandet. Forsøk å si det til Levantes banemannskap. Gressmatta så ut som en engelsk nonleague-bane, men Jose Mourinhos Real Madrid viste styrke ved å gå seirende ut.

Begge lagene sendte ut en pressemelding hvor de forsvarte sine egne spilleres oppførsel etter kampslutt. Pepe danset foran hjemmelagets garderobe, mens Sergio Ballestros angivelig ga provokatøren en lusing. Sistnevnte hadde følgende å si:

"Jeg har aldri slått noen i hele mitt liv, og i alle fall ikke Pepe. Jeg sverger; det eneste jeg gjorde var å ta meg inn i garderoben for å se hvordan det stod til med Cristiano Ronaldo. Det var en høylytt kontrovers, noe som ikke var tilfeldig. Det er bare å se på hva som skjedde". Politiet ble deretter tilkalt.

Bilbao var for en gangs skyld forskånet for dramatikk. Kun Marcelo Bielsa var misfornøyd, selvsagt. Han ble sendt opp på tribunen, etter å ha protestert heftig etter en dommeravgjørelse. Klubben vant over Sevilla, og gjorde seg plutselig stor nok til å si "unnskyld" til dommer Alejandro Hernandez. "Det var ingen grunn til å protestere slik jeg gjorde. Jeg ønsker å beklage overfor dommeren og linjemennene".

Lagnyheter

Den "Magiske Svampen" har jobbet overtid den seneste tiden. Sami Khedra, Karim Benzema og Fabio Coentrao var nemlig alle tilbake i trening denne uken. Ronaldo spiller etter alle solemerker, til tross for en kollisjon med David Navarros albue på tampen av forrige kamp. Mesut Özil er derimot tvilsom grunnet ankelproblemer. For Athletics del kan vi fastslå at Ander Herrera går glipp av kampen etter sitt andre røde kort i løpet av tre uker. Oscar De Marcos har pådratt seg fem gule, og må følge kampen fra tribunen. Store spørsmålstegn er knyttet til Inigo Perez. Aritz Aduriz har sørget for 50% av klubbens seriemål denne sesongen, og priset til 15.00 som kampens første målscorer.

Formutvikling

Real Madrid befinner seg på topp av formtabellen, og kan vise til like mange poeng som Barca i løpet av de seks seneste. Klubben står med fire strake seiere i den hjemlige serien. Det har vært en trøblete sesong for Athletic: Spillerne er - ikke overraskende - slitne etter å ha blitt utsatt for Bieslas metoder. Tapet av Javi Martinez til Bayern München, og det faktum at Fernando Llorente ønsker seg bort, har naturlig nok ikke hjulpet på stemingen i laget. Klubben står uten seier på sine to nyligste.

Innbyrdes oppgjør

Real Madrid har vunnet 15 av de 16 seneste mot Athletic Bilbao - samtlige turneringer inkludert. I Tre av de fire siste møtene på Santiago Bernabeu har en Athletic-spiller pådratt seg rødt kort. En ny utvisning denne helgen er tilgjengelig til 2.70.

Målscorere

Álvaro Morata sørget for seier med sitt første spark på ballen i oppgjøret mot Levante. Det var spillerens første scoring for Real Madrid, i Mourinhos kamp nummer 250 som sjef i hovedstadsklubben. Etter å ha fått kritikk for ikke å benytte unge spillere, fant pressen ytterligere grunn til å mene at Mourinho burde ha brukt spilleren tidligere. Jose var naturlig nok ikke helt enig: "Det var jeg som tok ham opp på førstelaget. Hvem lot ham spille i sesongoppkjøringen; tre ganger? Det var undertegnede. Hvem forhindret ham fra å forlate klubben? Jeg. Hvem ga ham en profesjonell kontrakt? Atter igjen, jeg". Morata er priset til 2.30 på å bære ytterligere ved til bålet som målscorer.

Vurdering

Vi kan forvente scoringer i et ellers åpent oppgjør. Real Madrid bør kunne utnytte Athletics stadige utskiftninger i forsvarsrekka, og er priset til 1.17 for seier. Ronaldo, som har levd opp til klisjeen om at "han kan score med øynene lukket", er priset til 2.80 på å tegne seg for kampens første mål søndag. Formodentlig med begge øynene åpne.

Bonusspill

Madrid har funnet veien til nettmaskene tre ganger eller mer, i åtte av de ni seneste møtene med Athletic. Over 2.5 mål er tilgjengelig til 1.26. Gjestene har både scoret og sluppet inn baklengs i sine fire nyligste kamper, og at begge lagene scorer er priset til 1.62.

Resultattips: Real Madrid 3-2 Athletic Bilbao (20.00)