La Liga: Rayo Vallecano v Barcelona


Rayo-trener Paco Jémez ser frem til å ønske "Blaugrana" velkommen til Vallecas: "Vi har store ambisjoner, og ser frem til å møte et av verdens beste lag. Det er ikke noe vi har gleden av å gjøre hver uke".

Han er selvsagt klar over at laget hans har en formidabel oppgave, men samtidig trygg på at mannskapet kan by på god motstand: "Dersom vi skal klare å vinne, er vi nødt til å score. Barcelona evner alltid å skape sjanser og mål på egenhånd. Kanskje vi ikke makter å vinne, men vi kan endre måten vi tenker på når vi går inn i dette oppgjøret".

Det har vært en interessant uke for Barcelona. Laget har vært innblandet i to kamper av ulik karakter. En uforutsigbar nimåls-røkare mot Deportivo ble etterfulgt av en arbeidsseier mot et ultradefensivt Celtic i Champions League. Hjemmelaget hadde fantastiske 90% ballbesittelse i følge UEFAs offisielle statistikk.

LagnyheterForsvarer Mikel Labaka går glipp av denne kampen etter at han pådro seg rødt kort i kampen mot Espanyol. Nickie Bille og Manuel Arana er skadet. Leonardo Carrilho Baptistao - også kjent som Leo Baptistao - er denne sesongens Michu (som ble solgt for småpenger til Swansea i sommer). Den 20-årige brassen står med fire mål på seks kamper inneværende sesong, og er priset til 4.50 på en ny scoring lørdag.

Barcelonas skadeproblemer i forsvarsrekka har blitt ytterligere forsterket med Javier Mascheranos suspesjon. Klubben har nå hatt seks ulike midtstopper-par i løpet av sine 10 seneste kamper. Marc Bartra får trolig fornyet tillit her, mens Alex Song nok en gang flyttes tilbake i forsvar. Sergio Busquets er tilbake på sentrale midtbane etter at han sto over tirsdag.

Form

utvikling

Espanyol vant sesongens første kamp forrige uke da de møtte Rayo Vallecano, men står likevel ikke med mer enn én seier på de seks nyligste. Vi bør likevel ta med i betraktning kvaliteten på motstanderne de har møtt. Det kan meget vel hende de gjør det vanskelig for seg selv om dagen, men Barcelona vinner fremdeles. Sene scoringer kommer som et resultat av at de sliter ut motstanderen.

Innbyrdes oppgjør

Barcelona fant veien til nettmaskene 11 ganger i fjorårets to møter mellom lagene - 7-0 seier på bortebane inkludert. Lagene hadde ikke møtt hverandre på åtte år før nevnte to kamper. Historisk sett har Rayo alltid gjort sine saker godt mot katalanerne på eget gress. Fire kamper uten tap var fasiten før kollapsen i april 2011.

MålscorereOddsen på at forsvarere er ofte høy. Og det er som regel en god grunn til nettopp dét. Såfremt de ikke er lagets faste straffeeksekutør, er forsvarsspillerne som regel lengst unna motstanderen mål. Selv de mest offensive backene skaper flere sjanser for andre enn de får mulighet til å avslutte selv. Jordi Albas sene scoring i midtuken tok måltotalen hans opp i tre mål på fire kamper for klubb og landslag, og den omskolerte vingen virker å være i sitt livs form. Dersom du tror den gode trenden fortsetter lørdag, skal du vite at Alba er priset til 17.00 som første målscorer og 5.75 på å score i løpet av kampen.

KonklusjonMangel på kontinuitet i forsvarsleddet begynner å påvirke Barcelona. Lagets direkte spillestil betyr at de har mindre kontroll over kampene. Fremover på banen fortsetter Barca å skape sjanser og scoringer. Som Rayos trener sier - vertene trenger å score. Det skulle slik sett borge for en underholdende kamp. Barcelona-seier til 1.22 og at begge lagene scorer til 1.75 er dermed høyaktuelt.

BonusspillJémez's beksrivelse av Celtics taktikk var enkelt og greit følgende: "Skammelig". Rayo akter slett ikke å prøve på 0-0, men snarere angripe motstanderen. Ikke noe annet lag står med flere gule kort enn Rayo i La Liga denne sesongen, og kan til alt overmål vise til tre røde på åtte kamper. 3.20 på en ny utvisning er bra betalt. Barcelonas lappeteppe av et forsvar gjør at vi kan forvente over 3.5 scoringer til 1.78 i odds.

ResultattipsRayo Vallecano 2-4 Barcelona til 26.00