La Liga: Levante v BarcelonaDet henger et skilt utenfor Ciutat de Valencia, like ved gjestenes garderobe. Følgende står å lese: "Dette er Levante. Du kan komme hit å spille, kanskje du også vinner. Det som uansett er sikkert, er at du skal få lide". Barcelonas erkerival, Real Madrid, kan skrive under på at det stemmer. Dersom du reiser derfra med tre poeng, har du på alle måter fortjent dem.

Cesc Fabregas hadde problemer med å komme seg inn i Russland, i forbindelse med Barcelonas kamp mot Spartak Moskva, da han hadde tatt med feil pass (noe som fordrer spørsmålet - hvor mange pass har han egentlig?). Ting begynner imidlertid å flaske seg på banen for Barcelonas del. Lionel Messi finner til stadighet svarene, selv om spørsmålene blir tøffere. Real Zaragoza-manager Manolo Jimenez uttalte etter forrige helgs kamp at "Et lag med Messi på banen hadde vunnet". I forkant av tirsdagens kamp, hadde 54% av Barcelonas scoringer gått gjennom Messi.

Lagnyheter

Juan Ignacio Martínez foretok åtte rokeringer fra laget som spilte i Sverige, tirsdag. Det ligger således an til omfattende endringer nok eng gang.
Theofanis Gekas, Dariusz Dudka og Pedro López er imidlertid alle ute med skader.

Barcelonas Alexis Sánchez er ute med skade for Blaugrana, mens Adriano og Thiago kan rekke kampen. Carles Puyol og David Villa blir trolig å finne i startelleveren, etter at de stod over kampen i Russland.

Formutvikling

Å sjonglere spill i den hjemlige ligaen og europeiske oppgaver, er en prøvelse for enhver klubb; bare spør Roberto Mancini. For en klubb med Levantes ressurser, er nevnte på grensen av tåleevnen. Klubben klarer seg overraskende godt, noe 3-1 seieren over Helsingborg beviser. Lagets eneste tap i løpet av de ni seneste kampene, kom i møtet med Real Madrid for 14 dager siden.

3 synes å være det magiske tallet for Barcelona: De fant veien til nettmaskene tre ganger mot Zaragoza forrige helg, og atter tre mot Unai Emerys Spartak Moskva i Champions League. Dani Alves noterte seg for sesongens første scoring, noe som betyr at hele 13 Barca-spillere har skrevet seg inn i målprotokollen denne sesongen. Tingenes tilstand er også på bedringens vei i andre enden av banen også: Forsvaret har begynt å snøre igjen sekken i følge med at Pique og Puyol er tilbake. Det innebærer at eksperimentet med Alex Song som midtstopper kan skrinlegges.

Innbyrdes oppgjør

Vi har vært vitne til tre 1-1 kamper i løpet av de fem seneste innbyrdes oppgjør. Det samme resultatet er priset til 11.00 søndag, mens oddsen på at begge lagene scorer er 2.00.

Målscorere

Med 80 mål i løpet av de siste 12 måneder, er Messi et åpenbart spillobjekt i markedet for målscorere (1.35). I jakten på et mer lukrativt spill, ser vi heller på spillerne som befinner seg rundt ham på banen. Pedro har kanskje ikke scoret på 21 kamper, men han var arkitekten bak Messis andre scoring mot Spartak. Han er tilgjengelig til 5.75 på å finne tilbake til scoringsformen med kampens første mål. Manchester City har merket seg at David Villa ikke er helt fornøyd om dagen. Spilleren er misfornøyd med at han ikke får mer spilletid nå som endelig er tilbake etter langtidsskade. Dersom du tror han akter å vise seg frem, kan du få 4.50 ganger innsatsen tilbake dersom han scorer kampens første.

Vurdering

Dette blir en skikkelig test for Barcelona. Det kan meget vel bli jevnspilt, men jeg tror katalanerne tar seg forbi Levante med 1.25 i odds.

Bonusspill

Med kun 14 scoringer i løpet av de fem nyligste innbyrdes på Ciutat de Valencia, kan vi forvente relativt få scoringer - angrepsvåpnene tatt i betraktning. Legg også til at oppgjøret i 2007 alene innehold fem av scoringene. Under 3.5 scoringer er priset til 1.62.

Resultattips: Levante 1-2 Barcelona (8.00)