La Liga: Hvorfor pipekonsertene på Bernabeu vil heve Bale!


Sett i lys av alle sponsorkontraktene, merkevarebeskyttede scoringsfeiringer og nesten maskinelle innstilling til fotballen, er det lett å glemme at også Gareth Bale er et menneske. 

Han er ikke en følelsesløs fotball-robot som driver oppover kanten; en som legger utsøkte innlegg eller smeller ballen i nota fra 30 meter. Han er snarere en person som tenker og føler, og det er utenkelig at ikke mishagsytringene fra Real Madrid-fansen har gått inn på ham. Responsen lørdag kveld var i så måte fantastisk. 

Da han scoret det første av sine to mål i 2-0 seieren over Levante, løp Bale til hjørneflagget på Bernabeu, sparket nevnte overende og la hånden til øret. 

Det var selvsagt for å vise at kritikken han har blitt til del den siste tiden ikke har gjort inntrykk. Basert på Cristiano Ronaldos heller bisarre reaksjon, er det ikke sikkert scoringen vakte universell beundring. Men, så langt beviser det at waliseren har kommet gjennom den vanskelige tiden på forbilledlig vis.

Så, hvorfor har Bale fått så mye pes? Vel, Real hadde gått uten seier i sine tre foregående kamper, og det er nok til å få ordet "krise" til å sirkulere. Når det er krise, vil verdens dyreste fotballspiller nødvendigvis stå lagelig til for hugg. 

Når sant skal sies, har ikke Bale prestert opp mot sitt normale nivå de seneste ukene. 

Før målene mot Levante, var hans siste scoring et straffespark mot Cordoba 24. januar - ironisk nok kun syv minutter etter at Ronaldo hadde fått marsjordre. Men, en nedtur har ligget i kortene for en klubb som vant 22 strake kamper - samtlige turneringer inkludert - tidlig i sesongen. 

Los Blancos' nedtur har inkludert 0-4 tapet mot Atletico, tap i Bilbao og et oppsiktsvekkende tap for Schalke i returmøtet i Champions League. 

Bale - en spiller som anses som Klubbpresident Florentino Perez' øyensten - har vært i sentrum for kritikken. Ikke minst på grunn av at Ronaldos scoringsstatistikk kun kan matches av én annen spiller i verden. 

Og spilleren det siktes til - Lionel Messi - og Barcelona ønsker Ronaldo & Co velkommen til Nou Camp søndag kveld. 

Det siste i rekken av "El Clasicos" kommer med mye på spill for begge lag. 

Verken Barca eller Real har vært perfekte denne sesongen, men det skiller likevel ikke mer enn ett poeng mellom disse lagene i La Liga. Skulle Barcelona gå seirende ut, vil katalanerne ha fire poeng ned til hvittrøyene. Det kan vise seg avgjørende med kun 10 kamper igjen av sesongen. 

En seier til gjestene vil derimot snu det hele på hodet, og gjenreise godfølelsen i hovedstadsklubben. En følelse som ikke er helt tilbake til tross for seieren over Levante. En Real-gevinst hvor Bale står i begivenhetenes sentrum vil derimot være strålende. 

Måten waliserens scoringer kom på søndag - en retur på et forsøk av Ronaldo, og en bredside på et innlegg fra sistnevnte - har nesten gitt Bale beskyldninger om å "stjele" scoringer fra Reals toppscorer. Og dermed at han tilraner seg rampelyset. Men, etter de seneste ukene Bale har gjennomgått, må man ha et spesielt kaldt hjerte (eller trøye Nummer 7) for ikke å unna ham scoringene. 

Det å komme seg gjennom denne perioden med et smil om munnen, og fremdeles være i stand til å score, kan meget vel bety starten på en ny æra for Bale. Og dersom Bale går hen og har en lang, suksessrik karriere i Madrid, kan de som var vitne til ham søndag si: "Jeg var der". 

Det vil selvsagt ikke være de som har buet på ham. Selvsagt ikke.