La Liga: Helgens tippetips


Som et barn gjør Tottenham sitt ytterste for å bruke opp bursdagspengene sin allerede før de har dem i hendene. Gareth Bale vil bli verdens dyreste spiller hvert øyeblikk, men selv waliseren måtte spille annenfiolin i Madrids sportspresse da Real-legenden Raul Gonzalez returnerte.

36-åringen var torsdag tilbake i forbindelse med "Trofeo Bernabeu" - en oppvisningskamp, og fansen tok seg således tid til å hylle en gammel helt, snarere enn å vente på en ny. Alles øyne rettes atter igjen mot Bale når Los Blancos skal forene sin gamle filosofi (å kjøpe verdens beste spillere) med en kjerne av unge, spanske spillere. 


Málaga 12.50, uavgjort 6.60, Barcelona 1.22

Barcelona noterte seg for sin største seier i en serieåpning med 7-0 over Levante - en på alle måter perfekt start på Tata Martino-æraen. Som argentineren hadde lovet var det tilbake til fotballen som har gjort klubben så suksessfull de seneste årene: Spillerne presset høyt, og pasningsspillet virket mer presis og planlagt enn tidligere. Den nye treneren har i tillegg implementert sine egne tanker, noe som blant annet inkluderer at midtbanespillerne oftere tar turen inn i motstanderens sekstenmeter. Tata går heller ikke av veien for å bytte ut Lionel Messi når han finner det for godt. 

Den lille magikeren ble tatt av banen også mot Atletico Madrid i den spanske Super Cupen. Det handlet vel og merke om en skade da, og man regner ikke med at det vil holde argentineren ute av spill. Det illustrerer likevel godt at Tata disponerer Messi konservativt, og han vil følgelig lite trolig bli med til Andalusia. Neymar kan på sin side få sin første offisielle kamp for klubben. 

En spiller som nokså sikkert blir å finne i startelleveren, er Cesc Fabregas. Etter å ha moret seg stort over Manchester Uniteds fremstøt denne sommeren, var midtbanespilleren sentral i forrige helgs kalasseier. Den forhenværende Arsenal-briljanten var like godt involvert i samtlige scoringer(!). Fabregas' direkte stil synes å passe perfekt inn i Martinos måte å spille ball på. Midtbanespilleren er priset til gode 5.75 i odds på å score kampens første mål

Malaga anno 2013 er noe ganske annet enn under Pellegrini, hvor mange nyervervelser nå skal forsøke å vise seg frem. Klubben tapte kun fire kamper på La Rosaleda i seriesammenheng forrige sesong, men Barca kan skilte med 11 scoringer i løpet av de tre nyligste besøk. Over 3.5 scoringer er tilgjengelig til 3.30 i odds. 

Resultattips: 0-3 (7.00)


Granada 9.50, uavgjort 5.75, Real Madrid 1.30

Los Blancos' midtbane er dårlig balansert, noe som skapte problemer mot Real Betis. Nyheten om at Xabi Alonso har pådratt seg et beinbrudd i foten - og følgelig blir borte fra banen de tre kommende månedene - gir naturlig nok grunn til bekymring. Sami Khedira ble også erstattet i løpet av kampen grunnet skadeproblemer. Carlo Ancelotti velger derimot å se positivt på tingenes tilstand: "Jeg mener enhver kombinasjon er god", da han skulle vurdere klubbens alternativer på midtbanen. 

Selv om han med rette kunne være skuffet over forsvarsfireren - og spesielt Sergio Ramos - da kantspilleren Cedrick fikk tid og rom til å legge opp til Betis' scoring, var det kanskje å strekke det for langt å hevde at "forsvaret var problemet". 

Med interessen fra Arsenal den siste tiden vil Karim Benzema være lysten på å bevise sine avslutteregenskaper. Sats på at han scorer kampens første mål til 4.70 i odds

Granadas spesielle forhold til Udinese (begge lagene eies av Pozzo-familien) betyr at fire spillere har kommet på lån fra Bianconeri. Guilherme Siqueira, hvis spiller jaktes av Liverpool og Real Madrid, ligger an til å gå glipp av oppgjøret. Andalusierne overrasket alle med seier i februar, da Cristiano Ronaldo sendte ballen forbi egen keeper. Ettmålsseier i favør av Real (Uavgjort i markedet for 1-0 i Three-way-handicap) til 3.05 i odds ser bra ut

Resultattips: 1-2 (8.00)


Levante 3.50, uavgjort 3.40, Sevilla 2.12

Levante-trener Joaquín Caparrós møter sin gamle arbeidsgiver her. Sevilla var i sannhet elendige på fremmed gress forrige sesong: Ingen andre lag vant færre kamper på bortebane. Gjestene hadde rykket ned dersom alle kampene hadde funnet sted på utebane. Nylige innbyrdes kamper har som regel vært jevnspilte affærer, men begge lagene har behov for å sanke poeng nå. Over 3.5 scoringer til 3.65 i odds er veien å gå her.

Resultattips: 2-2 (14.00)