La Liga Betting: Expect goals when Barcelona host Mallorca


Zlatan Ibrahimović slo tilbake mot sin gamle arbeidsgiver, og Barcelona ble senere frarøvet alle poengene da PSG utlignet fire minutter på overtid. Thiago Silva viste katalanerne akkurat hva de mangler, med sine strålende individuelle prestasjoner i forsvarsrekka. Til tider så det ut som han kostet på seg i overkant stor risiko, mens han i realiteten fungerte som førsteforsvarer i møte med Barcelonas angrep.

Den største skuffelsen var imidlertid at Lionel Messi pådro seg en haseskade (hamstring). Han blir definitivt ikke å finne i lagoppstillingen lørdag, mens det blir en kamp mot klokka med henblikk på returmøtet mot PSG på Camp Nou. Messi har notert seg for 48% av Barcelonas scoringer denne sesongen, og har nettopp satt atter en rekord. Den kortvokste argentineren har nemlig funnet nettmaskene mot samtlige La Liga-klubber. Det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor Messis fravær volder Barca-treneren hodebry. Real Mallorca-manager Gregoria Manzano maktet ikke å skjule sin glede, da han beskrev det som "et problem mindre" for sitt eget lag.

Lagnyheter

Messi er ikke den eneste argentineren som mangler. Javier Mascherano er nemlig ute de kommende seks ukene, noe som gjør Barcelonas defensive problemer ytterligere vanskelig. Marc Bartra får etter alle solemerker fornyet tillit i midtforsvaret, mens også Christian Tello, Cesc Fabregas, Thiago og Alex Song blir å finne i startelleveren. 

Manzano akter ikke å foreta omfattende endringer, og stiller med sin sedvanlige 4-3-3 i møtet mot Barca. Geromel soner karantene etter å ha pådratt seg sitt 10. gule kort for sesongen, og Pedro Bigas regnes som den sannsynlige vikaren. 

Formutvikling

Barcelona kan se tilbake på to strake 2-2 kamper, hvorav begge på fremmed gress. Lagets tre seneste hjemmekameper har derimot endt med overbevisende seiere. 

Mallorcas tap mot Deportivo var i sannhet en skuffelse, og klubben befinner seg tre poeng fra trygg grunn. Seierne mot Granada og Sevilla fortoner seg som en evighet siden.

Innbyrdes oppgjør

Mallorcas seneste tur til Camp Nou endte med 0-5 i hatten, mens de evnet å holde storlaget til uavgjort på samme bane i oktober 2010. Emilio Nsue scoret kampens siste mål i den kampen, og er priset til 28.00 på en reprise lørdag. 

Målscorere

Uten Messi kan målene i realiteten komme fra hvem som helst. Det er verdt å vurdere spillere som Fabregas til 6.25 i odds eller David Villa til 4.40 i odds som kampens første målscorer. Alves (5.25) og Pique (6.25) er habile spillobjekt i markedet for målscorere, tatt i betraktning at begge spillerne liker å trekke fremover på banen. Giovani Dos Santos er tilgjengelig til 4.90 på å score mot gamleklubben, mens den skotske backen Alan Hutton gir deg formidable 20.00 ganger innsatsen tilbake ved scoring. 

Vurdering

Barcelona er slett ikke det samme laget uten talismanen Messi. Det finnes uansett ingen annen klubb som sliter når en spiller av slikt kaliber mangler. Barca burde ha nok i verktøykasse til å slå Mallorca, og oddsen for at så skjer er beskjedne 1.18 i odds. 

Bonusspill

Kun Deportivo har en svakere defensiv statistikk å vise til enn Mallorca denne sesongen. Fasiten viser 58 innslupne, og da skjønner vi hvorfor klubben ligger utsatt til. Det har blitt totalt 22 scoringer i løpet av de fem seneste kampene hvor laget har vært involvert. Det har likeledes vært fire mål i Barcelonas tre nyligste, og over 3.5 scoringer er priset til 1.83 i odds

Resultattips: Barcelona 3-2 Real Mallorca