La Liga: Barcelona v Athletic ClubLionel Messi og Andres Iniesta kjemper atter med Cristiano Ronaldo om Gullballen. Duoen får en ny mulighet til å vise frem sine tekniske kvaliteter når Athletic Club kommer til torgs. Etter fjorårssesongens to avsluttende kamper, sa Marcelo Bielsa følgende til spillerne sine: "Det handler ikke om å vinne, men måten vi taper på". Mannen var åpenbart ikke fornøyd med 0-5 tapet for 14 dager siden, og en reprise av en slik forestilling vil sikkert provosere fansen ytterligere.

Lagnyheter

Barcelona må klare seg uten sine brasilianske backer; Dani Alves og Adriano. Tito Vilanova har snakket om å bruke Alex Song på backplass, selv om det er langt mer sannsynlig at Martin Montoya vil vikariere. Athletic har selv forsvarsproblemer, nå senest da Andoni Iraola hinket av treningsfeltet etter en smell i låret torsdag. Fernando Llorente fikk sin andre kamp fra start på rappen i midtukeoppgjøret. Mye tyder på et bedret forhold mellom trener og spiller dersom han også får sin tredje kamp nå.

Formutvikling

3-1 seieren over Alaves var ikke den beste målestokken på hvilket nivå Barcelona har inne for øyeblikket. 37 av 39 mulige poeng tegner et noe forskjønnet bilde av situasjonen. Resultater og statistikk forteller oss at de er ufeilbarlige, mens prestasjoner og kontroll likevel ikke er helt i samsvar.

Sesonginnledningen har vært svak for Athletic Bilbao, men de står like fullt med samme antall seiere nå som på samme tid i fjor. De lå to poeng bedre til med ni poeng opp til fjerdeplassen, mens de i skrivende stund har syv poeng opp. "Tabellposisjonen vår står ikke i forhold til spillerne vi har til rådighet; ei heller en klubb av vår størrelse", uttalte Bielsa. Uten forstyrrelsene som Europa League-spill representerer, vil starten av nyåret fortelle hvor det bærer for argentineren i fortsettelsen.

Innbyrdes oppgjør

Athletic ønsker å sette punktum for åtte strake La Liga-tap på Camp Nou; Sist de fikk med seg noe fra dette oppgjøret, var Patrick Kluivert å finne på scoringslisten. De to kandidatene til Gullballen, Ronaldo og Iniesta, gjorde kort prosess med Athletic sist lagene møttes.

Målscorere

De færreste vil nevne Messi og Artiz Aduriz i samme åndedrag. Begge har uansett vært i forrykende form for sine respektive klubber. 31-åringen, med fortid fra Valencia, returnerte til Baskerland i sommer, og etablerte seg kjapt som en nøkkelfigur i Bielsas underlige spillerkomposisjon. Angriperen står bokført med åtte scoringer denne sesongen, og priset til 16.00 på å score kampens første mål. I 11 av 12 kamper hvor Messi funnet nettmaskene denne sesongen, har argentineren scoret minst to mål. Den gudebenådede ballkunstneren er tilgjengelig til 2.55 på å score kampens første mål, mens han er priset til 2.00 i odds med henblikk på en ny "dobbel".

Vurdering

Katalanerne kunne feire 113 år denne uken. Klubben har sanket et utall titler de seneste årene, selv om de åtte siste årene står i særstilling i så henseende. Athletics forsvar har vært offer for stadige rokeringer, og lite tyder på at seriens toppscorer skal få særlig å bryne seg på her. De færreste våger å sette penger på annet enn Barcelona-seier, selv om 1.10 ikke frister veldig.

Bonusspill

Det er kanskje mulig å hevde at de glemte scoringsmaskinene i begge klubbene kan gjøre det bra i en slik kamp. David Villa noterte seg for to mål i midtukekampen, og fikk fortjent skryt av trener Tito: "Jeg mener David har gjort sine saker godt. Han har scoret to mål, og spilt samfulle 90 minutter. Jeg registrerer at han blir bedre for hver dag som går". Villa er tilgjengelig til 1.75 som kampens første målscorer.

Fernando Llorente ble beskyldt for å nekte å delta på klubbens pressekonferanse. "Jeg kan ikke være på to steder samtidig, og jeg har så visst ikke nektet å etterkomme noen beskjeder jeg har fått. Jeg fikk melding i det jeg var i ferd med å forlate treningsfeltet, og jeg hadde allerede sagt ja til å gjøre et intervju. Som sagt, jeg kunne ikke befinne meg på to steder til samme tid". Angriperen er priset til 4.10 på å skrive seg inn i målprotokollen.

Resultattips: Barcelona 4-1 Athletic Bilbao (14.00)