La Liga: 5 ting vi lærte av Barcelona vs Real Madrid!


Luis Suarez er tilbake for fullt! 

Det er nesten som om Luis Suarez trengte en tur tilbake til England for å finne seg selv.

Inntil forrige måneds Champions Leauge-oppgjør mot Manchester City, ble det sagt at uruguayaneren slet. Videre, at han hadde vanskelig for å finne seg til rette som en av Lionel Messis mange lagkamerater, snarere enn å være den store stjernen i Liverpool. 

Du kan vanskelig tenke dette nå, etter at spissen fant nettmaskene på et så vidt viktig tidspunkt i 2. omang. Men en formidabel scoring har Suarez skutt seg inn i supporternes hjerter.

 

Utenkelige helter kan dukke opp! 

FBL-ESP-LIGA-BARCELONA-REALMADRID : News Photo

Spør de mange millioner av fotballfans om å navngi de 22 spillerne som ville stille fra start i dette gigantmøtet. Sjansene for at Jeremy Mathieu var et av de siste navnene som falt deg inn er stor. 

Den 31 år gamle franskmannen har hatt det vanskelig etter overgangen til Nou Camp forrige sommer, men var grunnen til at et betydelig antall odds-bonger ble revet i stykker, da han headet inn Lionel Messis innlegg etter 19 minutter.

 

Real Madrid er gale dersom de sparker Carlo Ancelotti!

Snakkisen i forkant av søndagens El Clasico var at Ancelotti ville få fyken etter sesongen, dersom et tap på Camp Nou ga Barca tittelen. Men, selv i verdens mest storforlangende klubb - til tider gale - vil det være en bisarr avgjørelse. 

Etter å ha ventet så vidt lege på sitt 10. Europacup-mesterskap, var det nettopp Ancelotti som ledet dem til suksess i mai 2014. Det å gi eksempelvis Manchester City eller Arsenal muligheten til å sikre seg den italienske treneren, vil åpenbart ikke være smart.

 

Barcelonas lagmoral vant kampen!

Vi er nå vitne til et Barcelona-lag som er i ferd med å utvikle seg bort fra utelukkende å være avhengig av Messi - til et mannskap som kan angripe motstanderen fra alle kanter. 

Neymar hadde kanskje ikke sin beste kamp. Ei heller Messi. Snarere var det Blaugranas press og lagmoral som avgjorde kampen. Real spilte nemlig ikke helt håpløst, men fikk ikke lov til å spille sitt spill.

 

Karim Benzema er fremdeles kriminelt undervurdert! 

I et hvert annet tiår ville Karim Benzemas talent blitt hyllet på ukentlig basis. Siden han fullstendig overskygges av Ronaldo-Messi - for ikke å snakke om Neymar, Luis Suarez og Gareth Bale - er franskmannen fremdeles undervurdert. 

Berøringen i forbindelse med Ronaldos scoring var intet mindre enn superb. Etter hvilen tvang han frem en redning fra Claudio Bravo, da Real jaktet ledermålet.