Hvorfor Ronaldo er bedre enn Messi


Han er langt mer allsidig

Ronaldo kan bekle de fleste offensive roller; ving, offensiv midtbanespiller eller spiss - og evner samtidig å gjøre seg til den viktigste spilleren i laget (noe han har bevist både i Manchester United, Madrid eller på det portugisiske landslaget). Kan Messi spille på kanten? Mye mulig, men ikke med samme effekt som CR7. 


Han er bedre i hodespillet

Ronaldo er ganske enkelt en større trussel i lufta enn Messi. Portugiseren er et stadig uromoment i sekstenmeteren, mens Messis scoringer med pannebrasken er sjeldne samleobjekt. 


Han er god med begge beina

Lionel Messi kan drible seg forbi en hel forsvarsfirer kun ved hjelp av venstrebeinet. Men, hva med høyrefoten? Vel, den er betraktelig svakere. Ronaldo er genuint god med begge beina, og like farlig med venstre - som høyreslegga. 


Han er bedre på Internasjonalt nivå

Cristiano Ronaldo har levert varene i VM-sluttspill og større turneringer med landslaget. Historisk har ikke Messi på langt nær vært av samme format for Argentina som i Barcelona-trøya. 


Han har bevist sine kvaliteter utenfor Spania

Mens Messi kun har bevist sine strålende evner i Spania, har Ronaldo briljert i verdens tøffeste, og mest fysiske, liga - Premier League. Putt Messi i en hvilken som helst annen serie; hvor god hadde han vært? 

 

Hvem mener du er best? Sjekk ut vår kåring her!