Hvorfor Real vil bytte seier over Barca med Champions League-suksess!


De tar turen ned La Castellana søndag kveld med forventninger heller enn håp.

Barcelona er angivelig ikke hva de en gang var - selv om den nåværende utgaven var gode nok til å holde Manchester City fra livet i 180 minutter, samt å vinne 7-0 over Osasuna forrige helg. Laget har vel og merke tapt sine to foregående i La Liga, mot Real Sociedad og Valladolid henholdsvis. 

Real Madrid-fansen vil kreve seier, naturligvis, men det gjorde de også da Pep Guardiolas Barca-mannskap regjerete så vel den hjemlige serien som Europa; en epoke hvor katalanerne påførte hovedstadslaget to av deres pinligste tap i historien; 2-6 foran egne fans i mai 2009, og deretter 0-5 på Nou Camp 18 måneder senere. 

Dersom det er slik stilt som mange hevder; at maktbalansen er i ferd med å skifte tilbake til Madrid - merk også at Atletico gjør sine saker forrykende denne sesongen under ledelse av Diego Simeone - kan det være en passende anledning å fremlegge bevis på.

Det er 12 år siden Zinedine Zidanes vakre volley gjorde av med Bayer Leverkusen på Hampden Park, og dermed sikret Real sitt niende europeiske mesterskap - det mest suksessrike laget i turneringens historie.

Det var til alt overmål klubbens tredje triumf iløpet av fem år. Synes av hvitkledde spillere paradere med troféet rundt om i Europa var noe vi forventet å se på jevnlig basis. Men, så har de altså ikke vært i en eneste finale siden.

Champions League-statistikken etter triumfen tilbake i 2002 viser seks sekstendelsfinaler, et kvartfinaletap, fire nederlag i semifinalene - inkludert én i hver av de tre seneste sesongene.

Iløpet av de siste 12 årene, har Real utviklet en aldri så liten uvane med henblikk på å bli slått ut av turneringen - som de ønsker å vinne mest av alt - på dramatisk vis.

Vi snakker om tapet mot et Monaco, hvor Fernando Morientes - på utlån fra nettopp Real Madrid - fant nettmaskene i begge oppgjørene. Tap mot umeritterte Lyon, og 0-5 mot Liverpool, Thierry Henry og Lionel Messi skar igjennom forsvaret som en varm kniv i smør, straffetap mot Bayern München og Robert Lewandowskis fire scoringer forrige sesong. Reals 10. Europacup-pokal, eller "La Decima" som de selv ynder å kalle det - er fremdeles ute av rekkevidde. 

Iløpet av sommeren ble det tatt grep for å rette på nettopp dét ved å ansette Carlo Ancelotti.

italieneren vant Europacupen to ganger som spiller, og har vunnet like mange som trener. Den tredje mistet han muligheten til å sikre seg på mest oppsiktsvekkende vis i Istanbul i 2005.

Dersom noen kan evne å få Real Madrid tilbake til hva de tok for gitt i turneringens tidlige tider - sent på 50-tallet - er det nettopp Ancelotti. Og du kan forvente at han er villig til å ofre La Liga-gullet - selv om seier søndag vil gi en luke på syv poeng med til Barca - dersom det skulle bety seier i Lisboa i mai. Han er sikkert ikke alene om den tanken heller.

Gevinst i kveld er et krav som henger over Cristiano Ronaldo, Gareth Bale & Co. Men, selv den største klubbkampen i fotballfotballen må settes i perspektiv. 

Real har blitt trukket mot Borussia Dortmund atter igjen i årets Champions League, noe som fikk Iker Casillas til å poste en megetsigende melding på instagram - #revenge. Forrige sesong ble Dortmund ble det siste laget i en lang rekke lag som har slått ut Los Blancos.

Men inneværende sesong, med Ronaldo, Bale og Karim Benzema i tidvis ustoppelig form, med Xabi Alonso som en kontrollerende faktor på midtbanen - og Luka Modric på et nivå han selv knapt hadde trodde var mulig, og et forsvar som satte klubbrekord med åtte kamper uten baklengs i januar - synes alt å være på stell.

Guardiola og Bayern München er fremdeles det store hinderet på veien til den portugisiske hovedstaden. Men, så har vi selvsagt også Barcelona, Chelsea og Paris Saint-Germain.

Nå som Champions League krever deres fulle oppmerksomhet, kan Real Madrid endelig avslutte 12 års ørkenvandring.

Dortmund er ikke hva de en gang var, noe som også kan sies om Barcelona.

Spør dem hvilken kamp de heller vil gå seirende ut av. Svaret kan overraske deg. 

Sats på Real Madrid vs Barcelona her!