VM 2014, Play-off, Tippetips: Sverige vs Portugal


Sverige og Portugal møtes i den andre play-off kampen. Sammenlagtvinneren stikker som kjent av med VM-billettene. Sverige er nødt til å angripe, selv om et portugisisk bortemål kan bli skjebnesvangert.

Odds

Selv ikke oddssetterne evner å skille disse lagene fra hverandre. Sverige er priset til 2.70 i odds for seier. Uavgjort er tilgjengelig til 3.25, mens Portugal betaler 2.70 ganger innsatsen

Det er så visst ikke et enkelt oppgjør å spå utfallet av. Ronaldos scoring sist gjør at kampen ligger an til å bli mer åpen enn det foregående oppgjøret. Lagene er jevnbyrdige, og det er ikke noe utfall som egentlig vil komme som en overraskelse. 

Under slike omstendigheter er uavgjort alltid et fornuftig spill. Dersom du heller mot et av lagene, kan du alltids sette pengene på Sverige eller Portugal i markedet Draw No Bet til 1.90 i odds


Over/Under 2.5 scoringer

Over 2.5 scoringer er priset til 2.10, mens under er tilgjengelig til 1.70. Prisingen her kan være et resultat av lagenes første oppgjør, der de begge følte seg frem.

Sverige hadde tatt til takke med 0-0, og var slett ikke langt unna å klare det. På hjemmebane er de klar over hva de må gjøre, og historien forteller at de kommer til å score. 

I forkant av fredagens kamp, hadde Sverige funnet nettmaskene i hver av de åtte seneste kampene. Laget slapp også inn baklengs i fem av nevnte oppgjør. Svenskene evnet nemlig kun å holde rent bakover mot Makedonia, Færøyene og Kazakhstan.

Portgual har på sin side scoret i hver eneste av sine 13 seneste kamper. Med Sverige tvunget til å ta sjanser, er det høyaktuelt å satse på at portugiserne minst scorer én gang. Over 2.5 scoringer synes som et godt spill, selv om 1.83 i odds på at begge lagene scorer fremdeles er bedre. 

Målscorere

Ikke overraskende er Zlatan Ibrahimovic (2.55) og Ronaldo (2.60) favorittene i markedet for målscorere. Zlatan har funnet motstanderens mål 18 ganger i løpet av de 18 seneste landskampene, mens Ronaldo har bokført syv mål på sine åtte nyligste. Oddsen er således grei. 

Dersom du er på jakt etter en outsider, kan Portugals Helder Postiga være mannen. Postiga har scoret seks mål i kvalifiseringen, og tilgjengelig til 6.50 i odds på å score kampens siste mål. 

Vurdering

Sverige kan meget vel gå seirende ut her. Det synes imidlertid for mye forlangt at de skal score to ganger, som tross alt er hva de trenger for å sikre seg VM-billetter. 

Dersom Portugal først scorer, vil de ha et bein i Brasil. 

Resultattips: Sverige 1 Portugal 1 (6.50)