VM 2014, Play-off, Tippetips: Kroatia vs Island


Kroatia 1.32, Uavgjort 4.90, Island 11.00

Kroatia fikk hva de kom for i forrige kamp – et ypperlig utgangspunkt for å kunne ta seg til neste års VM. Fansen hjemme i Kroatia, derimot, var ikke fornøyde med 0-0 i Reykjavik. Og dét har gitt seg utslag i billettsalget før tirsdagens viktige play-off kamp. Kun 10.000 har foreløpig løst billett til kampen på Maksimir stadion. En arena med kapasitet på 40.000 tilskuere.

At ikke kroatene kjenner sin besøkelsestid får så være. Landet har mulighet til å spille seg til sitt første VM-sluttspill siden 1998, den gang spillere som Bilic, Stimac og Suker svingte seg til semifinalene. Den hjemlige pressen gjør sitt beste for å overbevise frustrerte fans om å ta turen til kampen mot Island. Sportssidene er fylt med overskrifter ala ”Katastrofe hvis Kroatia ikke kvalifiserer seg”.

Sannheten er at Vatreni har levert slett spill over lang tid allerede. Niko Kovač’ gutter tapte nemlig side to siste kvalifiseringskamper mot Skottland (0-1) og Belgia (1-2). Kun ett poeng i løpet av de fire siste kampene skremmer trolig ingen islendinger.

Trener Kovac vil trolig foreta to endringer fra elleveren som møtte Island sist. Ivo Ilicevic og spissen Eduardo erstattes av Mateo Kovacic og Ivica Olic.

Lars Lagerbäcks Island forsvarte seg stort sett gjennom hele kampen i 0-0 kampen sist. Noe skal selvsagt tilskrives Ólafur Ingi Skúlasons utvisning fem minutter ut i andreomgangen. Selv om gjestene fra sagaøya trolig styrer unna røde kort nå, vil kampbildet etter alle solemerker bli mye av det samme. Blåtrøyene akter å ligge bakpå, for så å slå til på overganger. Oddsen på at Island scorer kampens første mål er 4.00.

Island har en ganske annen formkurve enn vertene. Strákarnir okkar tapte ikke noen av sine fire siste kvalifiseringskamper (2-2-0), inkludert seier over både Albania og Kypros. Uavgjort (4-4) mot Sveits og Norge (1-1) beviser at Kroatia slett ikke skal ta VM-plassen for gitt. Borteseier betaler solide 11.00 i odds.

Midtbanespiller Skulason er naturlig nok suspendert etter utvisningen fredag, mens veteranspissen Eidur Gudjohnsen kan få spilleminutter i Kolbein Sigthorssons skadefravær.

Det er enormt mye støy rundt Kroatia om dagen. Spørsmålet er hvordan det virker inn på spillerne? Vi holder en knapp på at Island blir å finne i VM 2014. Mest fordi landet med drøye 300.000 innbyggere aldri tidligere har vært i et stort mesterskap.

Beste Spill:

Sats på Uavgjort til 4.90 i odds

Sats på 1-1 til 9.50 i odds