VM 2014, kvalifisering: Tirsdagens tippetips!Kypros 4.10, uavgjort 3.40, Norge 1.85

Norge fikk garantert en vitamininnsprøytning med den imponerende oppvisningen i 1-1 kampen mot Sveits. Kypros er imidlertid et angrepsvillig lag som ikke akter å gjøre livet lett for Egil Olsens mannskap. Kypriotene har én seier på sine tre innledende kamper; en hjemmeseier over Island som i sin tur vant 2-0 over Norge forrige måned.

Dette bør bli jevnere enn oddsen indikerer, men det er gjestene som har momentum. En knepen borteseier bør således være innen rekkevidde for Norges del. Sats på at Norge vinner til 1.83, og at begge lagene scorer.

Resultattips: Kypros 1-2 Norge (8.75)


Romania 4.50, uavgjort 3.50, Nederland 1.75

Begge lagene står med full pott etter de tre innledende kampene i Gruppe D. Nederland er naturlige favoritter her, men Louis van Gaal har visse skadeproblemer som volder hodebry. Arjen Robben og Ruben Schaken, som tegnet seg for scoring i oppgjøret mot Andorra, er ute med skader. Eljero Elia har dermed blitt hentet inn for første gang på ett år.

Romania har imponert uten egentlig å lage mye støy. Laget har fremdeles til gode å slippe inn baklengs, og vi har grunn til å forvente en overraskelse tirsdag. Gabriel Torje er priset til 6.50 på å score i løpet av kampen.

Resultattips: Romania 2-0 Nederland (22.00)

Ukraina 1.60, uavgjort 3.50, Montenegro 5.25

Oddsen til tross, her kan det lønne seg å satse på poengdeling. Hjemmelaget sliter med å score mål i kjølvannet av at Andriy Shevchenko la fotballskoene på hylla. Et tamt, og målløst oppgjør i Moldova fredag viste tydelig at ingen på landslaget har tatt ansvar etter at mannen med flest landskamper pensjonerte seg.

Et Montenegro med fire poeng på to kamper, blir ingen lettere motstander sammenlignet med moldoverne. Borteseier er fristende, men jeg går for uavgjort og under 2.5 scoringer til 1.75 i odds.

Resultattips: Ukraine 0-0 Montenegro (10.00)

Tyskland 1.25, uavgjort 5.50, Sverige 11.00

Begge lagene står med full pott i Gruppe C, selv om gjestene har vært noe mindre imponerende med sine knepne seiere mot Færøyene og Kazakhstan. Tyskland møtte på sin side et uvanlig svakt Irland på fredag, og imponerte stort i 6-1 seieren.

Med fordel av hjemmebane, og uten nye skadeproblemer, tegner dette til å ende med atter en overbevisende seier til vertene. Marco Reus som målscorer til 2.40 er høyaktuelt.

Resultattips: Tyskland 3-0 Sverige (9.50)

Italia 1.50, uavgjort 3.70, Danmark 7.00

Italia topper Gruppe B, men har ennå ikke prikket inn storformen. Cecare Prandelli må trolig klare seg uten Gianluigi Buffon, mens Mario Balotelli kan være tilbake i startelleveren etter sykdom.

Dette regnes som den tøffeste utfordringen for Italia i gruppespillsammenheng. Gjestene har imidlertid vært skuffende med to poengdelinger og én scoring å vise til. Hjemmeseier ser ut som et naturlig resultat. Dersom Balotelli starter kampen er 8.00 i odds på minst to scoringer raust betalt.

Resultattips: Italia 3-1 Danmark (15.00)


Spania 1.42, uavgjort 4.40, Frankrike 7.00

To lag med 100% hittil møtes i hva som tegner til å bli en avgjørende kamp i Gruppe I. Spania har startet tregt med knepen seier mot Georgia. 4-0 hjemme mot Hviterussland forrige fredag bærer bud om at godformen er på vei tilbake.

Didier Deschamps og Frankrike har ikke briljert, sine seks poeng til tross. Oddsen på uavgjort er fristende, men kampen ender trolig med en snau hjemmeseier. Sats på at begge lagene scorer til 2.00 ganger innsatsen.

Resultattips: Spania 2-1 Frankrike (8.50)

Chile 4.20, uavgjort 3.60, Argentina 1.75

Nok en gang skal vi forflytte oss til Sør Ameria for å finne det sikreste spillet. Argentina har vært ustoppelige i kvalifiseringen hittil. Godt hjulpet av Lionel Messi (2), feide Alex Sabellas mannskap Uruguay av banen fredag, og står med fire gevinster av fire mulige.

Chile befinner seg like bak kvalifiseringsplassene, og trenger desperat et godt resultat her. Borteseier er likevel et trygt spill, med Messi som målscorer til 2.05.

Resultattips: Chile 1-3 Argentina (14.00)

Paraguay 1.82, uavgjort 3.40, Peru 4.15

Begge lagene er inneforstått med at tap trolig betyr snipp-snapp-snute for mulighetene til en VM-plass. Skulle gjestene derimot ta full pott, er de absolutt tilbake i kampen om en kvalifiseringsplass.

Paraguay befinner seg desidert nederst i gruppa, med fire poeng etter åtte kamper. Det motsatte oppgjøret endte 0-2 i Lima. Oddsen på Peru-seier er for god til å overse. Sats derfor på borteseier og at begge lagene scorer til 1.78.

Resultattips: Paraguay 1-3 Peru (32.00)