VM 2014, kvalifisering: Polen v England


Det handlet om å få jobben vel overstått for Roy Hodgson og England på Wembley fredag kveld. Foruten viktige tre poeng var det veldig lite matnyttig å hente ut av prestasjonen. San Marino er tross alt det dårligst rangerte landslaget i verden, og det ble tydelig utover i kampen mot England.

To scoringer hver fra Manchester United-duoen Wayne Rooney og Danny Welbeck, pluss Alex Oxlade-Chamberlains første internasjonale nettkjenning, ga England en komfortabel 5-0 seier. Nå rettes alles øyne mot en langt vanskeligere oppgave. Vi snakker om Polen i Warsawa.

Lagnyheter

Til tross for at man ventet i det lengste med avgjørelsen - Frank Lampard blir ikke med til Polen grunnet en skade i leggen. Det var samme skade som holdt ham ute mot San Marino. Ryan Bertrand er fremdeles skadet.

Den hjemlige pressen hevder at Hodgson akter å foreta en rekke rokeringer i startelleveren før oppgjøret mot Polen. Ingen egentlig nyhet, ettersom det alltid lå i kortene med to landskamper så vidt tett på hverandre. Joleon Lescott, James Milner og Jermain Defoe måtte alle følge San Marino-kampen fra sidelinjen, ettersom alle kun er ett gult kort unna suspensjon. Steven Gerrard kan også være tilbake i folden, etter at han sto over mot lilleputtnasjonen sist. Ashley Cole er etter alle solemerker også tilbake i startelleveren.

Polens kaptein, Jakub Blaszczykowski, går glipp av denne kampen grunnet ankelproblemer. Det kan kjapt vise seg som hell-i-uhell for trener Waldemark Fornalik. Kapteinens kjølige forhold til stjernespissen Robert Lewandowski er veldokumentert, og førstnevntes fravær kan være med på å heve stemingen i leiren flere hakk. Marcin Wasilewski forventes å overta kapteinsbindet.

Kampodds

England er ubeseiret på 15 kamper, og går inn i dette oppgjøret som favoritter med 1.95 i odds. San Marino-kampen var knapt i stand til å frembringe de store ovasjonene, så vi skal vente til tirsdag med å dra de store konklusjonene.

Polen viste i sommerens EM at de besitter kvaliteter - med Lewandowski som et godt eksempel. De avslørte derimot også et par svakheter.

Polakkene har ikke slått England på 14 forsøk siden 1973, og jeg ser ingen grunn til at dette endrer seg tirsdag. Kampen faller på nøyaktig samme dato som 1-1 kampen på Wembley for 39 år siden. Den gang sørget Polens målvakt - Jan Tomaszewski - for at England ikke kvalifiserte seg til VM 1974. De med sans for nostalgi skal vite at uavgjort er priset til 3.30.

Over/Under 2.5 scoringer

Englands defensive rulleblad under Hodgson er spesielt imponerende. Siden han overtok the Three Lions, har laget holdt rent bakover i seks av 10 kamper, og bare sluppet inn mer enn ett mål i én kamp.

Seks av Polens syv seneste kamper har endt med mindre enn 2.5 scoringer. Bare ved én anledning har de evnet å finne veien til nettmaskene to ganger i løpet av de samme kampene. Under 2.5 scoringer til 1.70 ser ut som et åpenbart spill.

Målscorere

Borussia Dortmund-spissen Robert Lewandowski er Polens fremste angrepsvåpen. 24-åringen kan vise til 15 mål på 48 kamper i landslagssammenheng, og endte på tredjeplass på toppscorerlisten i fjorårets Bundesliga med sine 22 mål. Angriperen er priset til 3.00 på å øke målbeholdningen tirsdag.

Wayne Rooneys to scoringer mot San Marino tok ham forbi Alan Shearer, Tom Finney og Nat Lofthouse på listen over landslagsspillere med flest scoringer for England. Det var, kanskje overraskende, Manchester United-spissens første scoringer denne sesongen - klubb og landslag medregnet. Rooney er priset til 2.20 på å finne målet mot Polen.

Beste Spill

England vinner @ 1.95
Under 2.5 scoringer @ 1.70