VM 2014, kvalifisering: Norge vs Kypros


Norge 1.26, uavgjort 5.20, Kypros 11.00

For første gang siden 1991 inneholder Norges landslagstropp kun én Premier League-spiller. Trener Drillo kan derimot si seg godt fornøyd med at Mohammed Abdellaoue, Omar Elabdellaoui, Tarik Elyounoussi og Håvard Nordtveit alle tjener til livets opphold i Bundesliga – hvis liga av mange uansett anses som verdens beste. Selv om Kypros er et lag som skal slås – og med et spillermateriell som bør være kapable til å klare brasene på Ullevaal – tror ikke mer enn 10% av de spurte at Drillos tar seg til Brasil-VM neste år, i henhold til en undersøkelse utført av TV2.

Norge befinner seg som nummer 25 på den mye omtalte FIFA-rankingen. Fredagens motstander Kypros er på sin side rangert så lavt som det 125. beste laget i verden. Selv om Fotballforbundet drømmer om alle pengene som følger i kjølvannet av en eventuell VM-billett - kanskje hele 150 millioner – er veien dit er lang. Veldig lang. Med fire kamper gjenstående av kvalifiseringsspillet ligger Norge på fjerdeplass i gruppa med åtte poeng. Sveits er i føringen med 14 poeng, fulgt av Albania og Island med 10 og ni henholdsvis. Hjemmeseier er priset til 1.26 i odds.

Mens Egil Olsens andre landslagsperiode går ubønnhørlig mot slutten, diskuteres det høylytt om hvem etterfølgeren blir. Ole Gunnar Solskjær nevnes av flere som et navn som kan heve landslagets profil. Mini Jacobsen mener sågar at Solskjær som trener er sexy. Vel, da burde det vel ikke være noen tvil. Dersom du tror at Drillo kan føre Norge til VM – og til alt overmål vinne turneringen i 2014, skal du vite at oddsen er 500.00 på at så skjer.

Gjestene fra ferieøya har gjort det svakere enn Norge hittil i kvalifiseringen. Nikos Nioplias’ gutter har 1-1-4 å vise til, hvorav Kypros’ eneste seier kom for nøyaktig ett år siden med 1-0 over Island hjemme i Larnaca. Norge vant like fullt det omvendte oppgjøret 3-1 etter scoringer av Hangeland, Elyounoussi og Joshua King. Sistnevnte har uttalt at han er lei av å bli karakterisert som en ”Joker”. Da er det kanskje på tide å bevise at man kan score både på klubb – og landslags snart? Angriperen har tegnet seg for fire fattige scoringer på 49 kamper i klubb-sammenheng. På landslaget er fasiten én fattig fulltreffer i løpet av syv kamper. Oddsen på at King scorer kampens første mål er 5.50.

Norge er trolig nødt til å vinne de gjenstående kampene mot Kypros, Sveits, Island og Slovenia for å kunne ha et realistisk håp om Brasilianske sambatoner neste sommer. Nå er det selvsagt Kyrpos det dreier seg om – et landslag som ikke har plukket et eneste poeng på fremmed gress i denne kvaliken. Verdt å merke seg er likevel at Norge ”aldri” evner å holde rent bakover; åtte av de nyligste kvalikkampene har nemlig endt med baklengs. Oddsen på at Kypros scorer er 2.05.

Beste Spill:

Sats på at Norge vinner til 1.26 i odds

Sats på 2-1 og 3-1 til 9.00 og 12.50 i odds henholdsvis