VM 2014, kvalifisering: Norge vs Island


Norge 2.45, uavgjort 3.50, Island 2.65

...Tarik Elyounoussi mener på sin side at det koster for mye å se Norge i aksjon. Selv om vi måtte være hjertens enige i dem begge, er vår oppgave uansett å se om det ligger profitt å hente i denne kampen.

Som kjent fikk Per-Mathias Høgmo en alt annet en god start på jobben som trener for det norske landslaget. For hans svenske trenerkollega – Islands egen Lars Lagerbäck – lever VM-drømmen i beste velgående. Mens Norge kan håpe på lusne 10.000 tilskuere på Ullevall, herjer Sambafeberen sagaøya. Ikke mindre enn 2500 islendinger er ventet til landslagsarenaen tirsdag.

Island kniver med Slovenia om den viktige andreplassen i Gruppe E. Tirsdagens gjester kan skilte med 5-1-3 hittil i gruppespillet, og har ett poeng ned til Slovenia. Selv om sistnevnte skal få vansker med å sikre full pott mot Sveits, vil Island gjøre smart i å gå for seier. Borteseier er priset til 2.65 i odds.

Per-Mathias har uttalt at han ønsker offensive backer, kanter som løper innover, og ballbesittelse. Og sprettball. Og mindfulness. Og allroundkompetanse. Den tidligere Tromsø-treneren skal selvsagt ikke få tyn for at Norge ikke blir å finne i neste års VM. Det var allerede ”ferdig jobba” i så henseende. Det han derimot må forstå, er at det norske fotballpublikumets tålmodighet er tynnslitt. Landslaget drar kun halvparten av tilskuerne det gjorde i 2005, og prat har man således fått nok av. At Norge gjenreiser noe av tilliten med en seier tirsdag er tilgjengelig til 2.45 i odds.

Trener Høgmo drillet en forsvarsfirer bestående av Elbadellaoui, Reginussen, Høgli og Hangeland på søndagens trening – i tillegg til de sentrale midtbanespillerne Stefan Johansen og Per Ciljan Skjelbred. Daniel Braaten og Ola Kamara spilte i tospann på topp, mens Elyounoussi og Storflor var å finne på kantene.

Norge er nødt til å vinne denne kampen. Etter tapet mot Slovenia – og når man tross alt har ryddet unna Drillo – burde man vise seg fra godsiden tirsdag.

Beste Spill:

Sats på at Norge vinner til 2.45 i odds

Sats på 3-1 til 22.00 i odds