VM 2014 kvalifisering: Moldova v England


Moldova 10.00  Uavgjort 5.00  England 1.28

Lagnyheter

Andy Carroll var førstemann ut av Roy Hodgsons tropp etter at han pådro seg en haseskade (hamstring) i West Ham-debuten mot Fulham. Landslagstrener Hodgson har valgt å avstå fra å hente inn en spisserstatter, og vi regner følgelig med at Theo Walcott får tillit sammen med Jermain Defoe i angrepet.

Ashley Cole måtte også kaste inn håndkledet grunnet skade. Leighton Baines blir trolig å finne som vikar på venstrebacken. Joe Hart er fremdeles foretrukken sisteskanse, mens John Terry utgjør stopperduoen sammen med Joleon Lescott. På midtbanen finner vi Steven Gerrard. Liverpool-legenden kan meget vel få følge av Manchester Uniteds Tom Cleverley og Michael Carrick, hvorav sistnevnte imponerte i vennskapskampen mot Italia.

Formutvikling

Det var betydelig fremgang å spore i prestasjonene gjennom EM-sluttspillet. Hodgson har funnet en formel som gjør England til en meget hard nøtt å knekke mot motstanderne. Det at England har utviklet seg til å bli en vanskelig motstander, betyr imidlertid ikke at laget automatisk er i nærheten av å vinne sølvtøy. Laget trenger ytterligere dimesjoner i spillet dersom de skal oppnå håndfate resultater i Brasil i 2014.

Selv om vi ikke skal lese for mye ut av resultatet i kjølvannet av det forestående oppgjøret mot Moldova, ettersom vi tross alt snakker om en motstander som ikke skal kunne by på særlig motstand, har Hodgson & Co mulighet til å kline til med en overbevisende seier i Chisnau. Three Lions er tilgjengelige til 3.20 i odds med -2 mål i handicap.

Moldova har på sin side ikke evnet å finne veien til nettmaskene i løpet av de seneste seks kampene. 10 av de 12 siste landskampene har endt med tap, hvorav den eneste gevinsten har kommet mot San Marino. Oddsen på at England holder rent bakover er 1.78; et spill som er langt mer fristende sett i lys av at England ikke har sluppet inn baklengs i to av sine tre nyligste.

Innbyrdes oppgjør

England og Moldova har møtt hverandre to ganger tidligere da de havnet i samme gruppe i forkant av VM i Frankrike '98. Glenn Hoddle var sjefen den gang, og ledet laget til 4-0 på Wembley og 3-0 i det motsatte oppgjør. Sistnevnte kamp gikk av stabelen for nesten nøyaktig 16 år siden. Kampen var spesiell i den forstand at David Beckham fikk sin landslagsdebut. 3-0 til Hodgsons menn betaler 9.25 ganger innsatsen, mens 4-0 vil gi deg en odds på 16.00. Begge alternativene virker fristende med småpenger som innsats.

Målscorere

Ettersom Wayne Rooney er ute med en kuttskade i låret, og Andy Carroll som nevnt med en haseskade, er det spesielt fremover på banen det hefter spørsmålstegn ved England. Jermain Defoe, Theo Walcott, Danny Welbeck og Daniel Sturridge er derimot tilgjengelige for spill. Førstnevnte er naturlig nok det mest populære spillobjektet her, etterfulgt av Welbeck og Sturridge. Det er uansett mer penger å hente hvis vi ser på andre enn spissene...

Under Roy Hodgson har Englands fremste angrepsvåpen vært dødballer. Kraftpluggene Joleon Lescott, Phil Jagielka og Andy Carroll har alle tegnet seg for åpningsscoringen i de foregående kampene. Ettersom Carroll er ute av dansen her, er et sannsynligvis enda større grunn for forsvarsspillerne til å gå opp i angrep på hjørnespark og frispark. John Terry er priset til 20.00, Gary Cahill 25.00 i odds og Lescott 28.00, alt etter hvem som starter i tospann med Terry. Alle er fristende spillobjekter med tanke på kampens første mål. Dersom han får tillit fra start, vil garantert Frank Lampard være lagets straffeskytter. Oddsen på at Chelsea-spilleren noterer seg for kampens første mål er 7.00.

Foreslåtte Spill

England -2 mål til 3.20

John Terry scorer kampens første mål til 20.00