VM 2014, kvalifisering: Fredagens tippetips


Russland 2.80, uavgjort 3.00, Portugal 2.60

Dette kan kjapt vise seg som en avgjørende kamp i Gruppe F, hvor kampen om direkte kvalifisering står mellom nettopp disse lagene. Begge landene står uten poengtap så langt, og scorer mange mål. Ett eller begge lag må avgi poeng fredag kveld.

Dette vil være en prøvestein for Capellos mannskap med henblikk på å vinne gruppa. Kampen virker som et underholdende oppgjør på papiret, men tegner til å bli poengdeling. Oddsen på om lag 3.00 for uavgjort er verdt å ta med seg, og det samme med at begge lagene finner veien til nettmaskene til 1.95. Russlands regelmessige målscorer og straffeskytter - Roman Shirokov - er priset raust med 4.60 i odds på å score i løpet av kampen.

Resultattips: Russland 2-2 Portugal (16.00)

Finland 1.77, uavgjort 3.45, Georgia 4.35

Dersom noen av lagene skal ha forhåpninger om å kunne kjempe med Frankrike og Spania i Gruppe I, er det nødt til å vinne denne kampen. Finland er kanskje favoritter, men de tapte åpningskampen mot Frankriket, og presset ligger på Mixu Paatelainen med tanke på å få kvalifiseringen på sporet igjen.

Georgia vant hjemme mot Hviterussland, og tenker kanskje selv at de kan få med seg noe fra dette oppgjøret. Vi følger uansett prisingen i det som garantert blir et tett oppgjør. Hjemmeseier med over 2.5 scoringer er en fristende kombinasjon.

Resultattips: Finland 2-1 Georgia (9.00)

Hviterussland 18.00, uavgjort 8.00, Spania 1.15

Etter å ha skapt enkelte problemer for Frankrike forrige måned, kan Hviterussland meget vel være i stand til å skremme de regjerende EM - og Verdensmesterne. Utkommet av denne kampen er dermed ikke så opplagt som det kan virke ved første øyekast. Vicente del Bosques mannskap har slett ikke vært så overbevisende som vi kunne forvente, og kom kun unna med en knepen borteseier mot Georgia sist.

Borteseier virker umiddelbart som det mest opplagte resultatet her, men det kan bli en spennende affære for de spanske tilreisende. Under 2.5 scoringer til 2.50 virker som en god investering.

Resultattips: Hviterussland 0-2 Spania (6.00)

Sveits 1.70, uavgjort 3.45, Norge 4.85

Sveits er av mange ansett som et landslag i fremgang. Det faktum at Sveits står uten poengtap hittil i Gruppe E bekrefter nettopp det. Ottmar Hitzfeld var heldig med trekningen, for dette er - for å være ærlig - ikke den sterkeste gruppa. Norge har heller ingen grunn til å være misfornøyde, og jakter poeng her for å minst kunne sikre seg en play-off plass.

1-2 tapet mot Island er derimot en klar indikasjon på at Egil Olsens mannskap ikke skal kunne skape altfor store vansker for vertene. Sats på hjemmeseier, og vurder atter en straffeskytter som målscorer i løpet av kampen - Gokhan Inler - til 5.00 i odds.

Resultattips: Sveits 3-0 Norge (15.00)

Irland 7.25, uavgjort 4.25, Tyskland 1.40

Irland har vært involvert i mange minneverdige oppgjør mot Tyskland i årenes løp. Dersom vi skal vurdere kvaliteten, er dette et ganske annet mannskap sammenlignet med det irske landslaget som spilte 1-1 i VM 2002.

Irlands målscorer den gang var Robbie Kean, hvis angriper er usikker til denne kampen grunnet skade. Tyskerne har 100% i poengfangsten hittil, og en borteseier pluss Lukas Podolski som målscorer til 2.00 er pent.

Resultattips: Republic of Irland 0-2 Germany (7.25)

Serbia 2.50, uavgjort 3.10, Belgia 2.80

Belgia og Kroatia var forventet å kjempe om seieren i Gruppe A. To kamper ut i kvalifiseringen er det Serbia som topper tabellen på målforskjell. Belgia har lik poengsum, så dette kan virkelig vise seg som et viktig oppgjør for gjestene. Belgia har et spennende lag på trappene, og forventes å skinne for alvor i Brasil 2014.

Serbias 6-1 seier over Wales peker mot en tøff aften for Marc Wilmots gutter. En knepen hjemmeseier hvor begge lag scorer til 1.85 er aktuelt.

Resultattips: Serbia 2-1 Belgia (11.00)

Argentina 1.45, uavgjort 3.90, Uruguay 7.50

Etter en treg innledning har Argentina plutselig funnet igjen formen. Det betyr at hjemmelaget topper CONMEBOL-kvalifiseringen. Uruguay befinner seg bare to små poeng bak, noe som gjør oddsen på borteseier litt besnærende. Likevel, etter poengdeling og tap i de to seneste hjemmekampene, bør resultatet kunne gå hjemmelagets vei her.

Du kan satse på Lionel Messi som målscorer i løpet av kampen til 1.95. Gonzalo Higuain har på sin side funnet veien til nettmaskene i hver av de tre seneste kvalikkampene, og representerer marginalt bedre odds med 2.25.

Resultattips: Argentina 3-1 Uruguay (12.50)

Colombia 1.50, uavgjort 3.85, Paraguay 6.85

To trepoengere og syv scoringer i de to siste kvalifiseringskampene betyr at Colombia ligger på andreplass i gruppespillet.1.50 virker kanskje dårlig betalt, men sett i lys av at Paraguay ligger desidert nederst, er det eksepsjonelt godt betalt.

Hjemmeseier og over 3.5 scoringer til 3.20 er høyaktuelt.

Resultattips: Colombia 4-1 Paraguay (28.00)