VM 2014, Kvalifisering: England v San Marino


La oss ikke bruke unødig tid på dette. Dette er en kamp England skal vinne med overbevisende margin. Miniputter, amatører, deltidsspillere. Kall dem akkurat hva du ønsker. San Marino er den internasjonale fotballens Prügelknabe. Land som Færøyene, Luxembourg og Liechtenstein har forbedret seg såpass at de evner å overraske med ujevne mellomrom. San Marino har på sin side ikke utviklet seg en millimeter. Det er ikke mulig å bli svakere, så de har bare befestet sin posisjon som fullstendig ubrukelige på dette nivået.

Ikke at jeg akter å gyve løs på San Marino. Tross alt, hvor god kan du bli med en befolkning på 32.200? Antallet menn er trolig om lag 16.000, hvorav en stor andel barn. Det er virkelig ikke mange spillere å velge mellom.

Lagnyheter

Frank Lampard er bekreftet ute med en kneskade, mens Steve Gerrard står over med suspensjon. Det betyr således at Wayne Rooney får æren av å bære kapteinsbindet, mens Jonjo Shelvey kan få sin første landskamp. Ryan Bertrand er heller ikke med fredag, grunnet hovne lymfekjertler. Joleon Lescott og Phil Jagielka starter etter alle solemerker i midtforsvaret i kjølvannet av at John Terry har pensjonert seg fra internasjonal fotball.

Riminis Mirko Palazzi er den eneste San Marino-spilleren som ikke spiller i den hjemlige serien. 36-åringen Andy Selva er nasjonens toppscorer med åtte mål, og stiller fra start.

Handicap

 Jonjo Shelvey could earn his first England cap. Ryan Bertrand has also withdrawn from the squad with swollen glands after he was called up to replace the injured Kieran Gibbs, while Joleon Lescott and Phil Jagielka are expected to start in the centre of defence following John Terry’s international retirement.

Oddsen på hjemmeseier er 1.01, og det er naturlig nok ikke noe vi anbefaler at du setter et spill på. Det skal likevel sies at 1% rente i løpet av 90 minutter er langt bedre avkastning enn hva bankene tilbyr i disse dager.

San Marino har bare vunnet én kamp gjennom historien, og har heller ikke evnet å score i sine 19 seneste landskamper. Nasjonen regnes som verdens svakeste landslag (sammen med Bhutan og Turks & Caicos Islands) av FIFA.

Tosifret er i høyeste grad en mulighet. Nederland satte 11 baller bak San Marino-keeperen forrige september. Sett i lys av at jeg vanskelig kan se for meg at gjestene vil sette Joe Hart på prøve, er -6 scoringer til 2.20 i odds generøst.

Pause

Etter at jeg har kritisert San Marino-laget i denne teksten, er det på tide å gi dem litt skryt for måten de starter kampene på. I hver eneste av sine fem seneste, har laget sluppet inn færre mål i førsteomgangen enn hva de har gjort etter hvilen. De holdt til alt overmål Sverige til 0-0 etter 45 spilte minutter, før de ga tapt med 0-5.

Den åpenbare forklaringen er spillernes fysiske form, ikke overraskende ettersom San Marino-spillerne kun er halvprofesjonelle. Ikke bli bekymret dersom handicap-spillet ligger dårlig an ved pause. Sats også på at det vil bli flere mål etter pause til 2.10 i odds.

Målscorere

De engelske spissene er sikkert lystne på å pynte på sin internasjonale scoringsstatistikk i denne kampen. Når en angripers karriere endelig er over, er det ikke slik at man ser nærmere på hvem målene ble scoret mot.

Wayne Rooney er det åpenbare spillobjektet med henblikk på å utnytte muligheten til fulle. Manchester United-spissen er priset til 1.25 på å finne nettmaskene i løpet av kampen, noe som er uaktuelt å bruke penger på. Jeg har derimot mer sans for 2.00 i odds på at han scorer to mål eller mer, eller minst et hat-trick til 5.00 ganger innsatsen. Ettersom Lampard og Gerrard ikke er med her, faller ansvaret for straffeekspederingen på Rooney. Som om han ikke kommer til å få nok sjanser gjennom vanlig spill.

England -6 goals @2.20
Rooney med to eller flere mål @ 2.0