VM 2014, kvalifisering: Danmark v Bulgaria


Danmark 1.55 Uavgjort 3.70 Bulgaria 6.00 (Avspark tirsdag kl. 20.15)

Det danske landslaget er tilbake fra treningsleir i Spania og bortekamp mot Tsjekkia, og spiller kun sin andre hjemmekamp i kvalifiseringssammenheng tirsdag. I de rød-hvites første kamp foran hjemmepublikummet mot Tsjekkia, ble 0-0 fasiten. Det var så visst ingen maktdemonstrasjon fra Danmarks side vi ble vitne til i begynnelsen av september.

Morten Olsens mannskap viste seg derimot fra en langt bedre side på frdag, da danskene knep sin første gruppeseier med 3-0 over Tsjekkia. Og vips er optimismen tilbake blant The Rooligans. Med seier over Bulgaria tirsdag ser det plutselig lysere ut med tanke på den viktige andreplassen i Gruppe B. Med full pott vil Danmark kun ligge ett fattig poeng bulgarerne, og med én kamp mindre spilt. 

Det er uansett lite som tyder på at Danmarks store sønner kan vente seg walkover-seier. 1.55 på hjemmeseier reflekterer på ingen måte styrkeforholdet mellom disse lagene. Bulgaria er gruppens gjerrigste bakover på banen (3 baklengs på 5 kamper), og er i likhet med Italia fremdeles ubeseiret (To seiere og tre uavgjorte). 

Malta fikk regelrett god gammeldags juling på fredag, og ble sendt tilbake til ferieøya med 0-6 i hatten. Heller enn å spille på utfallet av kampen, bør man satse på at Andreas Cornelius finner veien til nettmaskene i sin andre strake kamp. Oddsen på at så skjer er 4.90. Superligaens toppscorer er i alle henseender på hjemmebane tirsdag, og spiller med skyhøy selvtillit. 

Trioen Danmark, Tsjekkia og Bulgaria var spådd å måtte kjempe seg imellom for å sikre seg andreplassen i gruppespillet. Italia står på sin side med 10 poeng fire kamper ut i kvalifiseringen, og møter høyst ordinære Malta på bortebane. Sistnevnte kamp går av stabelen omtrent samtidig med oppgjøret i Parken. De færreste tror at Gil Azzurri gir slipp fra seg lederplassen i gruppe B. 

Hvis Danmarks drøm om play-off plass skal leve videre, må det minimum ett poeng til tirsdag. Skulle man tape mot en av de andre rivalene på eget gress, betyr er det trolig ensbetydende med takk og farvel til VM. Derfor er det fokus på organisering og defensiv trygghet - slik som tilfellet også var i den første kampen mellom dagens motstandere (1-1). Kun få dager senere spilte Bulgaria og Tsjekkia 0-0, mens Danmark ble slått 3-1 av italia i Milano.

Det er verdt å understreke at det ikke er et dårlig mannskap som kommer til København. Så sent som i september spilte bulgarerne 2-2 mot finalistene fra sommerens EM, hvor både Manolev og Milanov skrev seg inn i målprotokollen. Manolev var frempå igjen kun få dager etterpå, og fastsatte sluttresultatet til 1-0 over Armenia. Ingen av lagene har råd til å tape - og for å benytte en fotballklisjé; dette blir sannsynlig vis en tett affære. Begge lag, og kanskje især gjestene, vil for enhver pris unngå å blottlegge seg bakover. Dette lukter poengdeling lang vei. 

Morten Olsen kan glede seg over at William Kvist er tilbake igjen etter å ha sonet ferdig, men spørsmålet er hvorvidt Stuttgart-spilleren overhode vil bli å finne i startelleveren tirsdag kveld. Danmark klarte seg nemlig fint uten FCK-spilleren i 3-0 seieren over Tsjekkia.

Beste Spill:
Sats på at Andreas Cornelius blir kampens første målscorer til 4.90 i odds
Sats på at kampen ender uavgjort til 3.70 i odds.  

Klikk her for å spille på kampen mellom Danmark og Bulgaria hos Unibet.