Vennskapskamper, tippetips: Uavgjort mellom Italia og Nigeria i London?


Italia 1.58, Uavgjort 3.70, Nigeria 5.25

Trener Prandelli og Italia runder av 2013 med en vennskapskamp mot Nigeria på – til alt overmål – Craven Cottage i London.

Azzurri er selveste uavgjortekspertene fremfor noen andre, og spilte (selvsagt) 1-1 mot Tyskland på San Siro sist. Italia viste absolutt gode takter, foruten de 25 første minuttene, da gjestene virkelig hadde et fast grep om kampen.

Prandelli har bekreftet at han akter å sende utpå mannskapet i en 4-3-1-2 formasjon, selv om han også akter å foreta justeringer underveis – ettersom han også vil forsøke nye spillere. Sirigu tar Buffons plass mellom stengene, mens Maggio og Pasqual bekler backposisjonene. På midtbanen finner vi AC Milans Montolivo (hvis spiller også var med fra start mot Tyskland), mens det først blir avgjort like før avspark hvem som får tillit av Rossi og Thiago Motta. I angrep får den etterlengtede kombinasjonen av Balotelli og Giuseppe Roddi, mens Candreva er tiltenkt en noe uvant playmakerrolle. 

Nigeria tar turen til London på en aldri så liten medgangsbølge. Lørdag vant Ørenene 2-0 mot Etiopia i den andre play-off kampen, og sikret seg dermed 4-1 sammenlagt. Det betyr at Keshis Nigeria er å finne i et VM-sluttspill for fjerde gang i historien. Den nigerianske landslagstreneren har stilt seg svært kritisk til hvite trenerkrefter på det afrikanske kontinentet, ettersom de utelukkende ønsker å tjene penger uten å bidra til utviklingen av den lokale fotballen. Keshi har uansett bevist at Super Eagles kan kvalifisere seg til de store mesterskapene på egenhånd, og sender utpå et angrepsvillig lag også mandag. Emenike blir å finne på topp, mens Obinna, Mba og Moses blir å finne bak ham. Ellers stiller Nigeria med navn som Onazi og Oudamadi på benken. 

Disse lagene møttes allerede for nesten 20 år siden – i andre runde av VM-sluttspillet i USA, 1994. Den gang ble det Roberto Baggio som reddet blåtrøyene fra forlegelsen.

Mandag kveld er det selvsagt Italia som får favorittstemplet, selv om vi skal være klar over at italienerne ikke er helt tilpass med alle rokeringene i startelleveren. Slikt kan straffe seg mot et samspilt Nigeria. Keshis gutter har sikkert VM-kvalifiseringskampen mot Etiopia fremdeles sittende i beina, noe som gjør uavgjort til 3.70 interessant. At begge lagene scorer til 2.08 er tilsvarende fristende.

Beste Spill:

Sats på Uavgjort til 3.70 i odds

Sats på at begge lagene scorer til 2.08 i odds