Vennskapskamper, Tippetips: Tsjekkia vs Norge


Tsjekkia 1.72, Uavgjort 3.50, Norge 4.95 (Kampen ser du LIVE på Unibet TV fra kl 18.30)

Per-Mathias Høgmo var i vanlig slag da han møtte pressen mandag. Den tidligere Tromsø – og Rosenborg-treneren trives når han kan fortelle om sine planer for landslaget. Målet er å slå Italia i den første EM-kvalifiseringskampen i oktober. Resultatene i mellomtiden er, ifølge landslagssjefen selv, uten betydning.

Og det kan saktens være bra å ikke være opptatt av resultatene, når man ikke vinner. Med Høgmo ved roret har Norge 1-1-4 å vise til, hvorav tapene alle har kommet mot motstandere utenfor Topp 50 på FIFA-rankingen. Norge er på sin side helt nede på 60. plass.

Frem til alvoret starter i oktober, skal landslaget møte stadig bedre motstand; i første omgang Tsjekkia og Frankrike. Onsdagens motstander, Tsjekkia, har tradisjonelt vært en hard nøtt å knekke for Norge. I EM – og VM-kvalifiseringssammenheng har vi aldri slått tsjekkerne (0-1-3), og ved tre av anledningene har Norge gått målløse av banen (0-1, 0-1 og 0-2). Oddsen på at Høgmos gutter ikke scorer er 2.06.

Det var derimot andre toner da Norge møtte tsjekkerne foran et halvfullt Ullevaal i august 2011. Drillos sendte motstanderne tilbake til Bohemia med 0-3 i sekken, etter scoringer av Moa (2) og veteranen John Arne Riise. Det samme resultatet onsdag betaler 65.00 ganger innsatsen.


Men, det begynner som kjent å bli lenge siden vi kunne glede oss over landslagets resultater. Det samme gjelder spillerne også. Hangeland har bokført nærmere 90 landskamper, men aldri vært med i et EM – eller VM-sluttspill. Det er faktisk første gang på 22 år at Norge går inn i en kvalifisering uten spillere med erfaring fra et sluttspill.

Nevnte Hangeland har slitt med en hodeskade, mens Mohamed Abdellaoue har hatt sin fulle hyre med et magevirus. Ifølge Høgmo er imidlertid samtlige 22 spillere aktuelle for kveldens oppgjør.

Beste Spill:

Sats på Under 2.5 scoringer til 1.67 i odds

Sats på at Tsjekkia scorer i første omgang til 1.78 i odds