Vennskapskamper, Tippetips: Spania U21 vs Tyskland U21


Spanien 1.85 Uavgjort 3.50 Tyskland 3.60 (Avspark tirsdag 20:30)


Spania og Tyskland besitter to av de beste ungdomsgenerasjonene i Tyskland, og barker sammen tirsdag kveld i Palencia. Sist disse nasjonene møtte hverandre på U21-nivå, var i fjorårets EM i Israel. Spania gikk seirende ut med 1-0 den gang, og gikk hen og ble Europamestere.

Hjemmelaget dominerer sin kvalifiseringsgruppe (EM 2015) med 18 poeng etter seks kamper. Målforskjellen er det heller ikke noe å utsette på: 22-5. Det spanske laget er imidlertid ikke det samme som vant EM-finalen mot Italia i juni, men kvaliteten er så visst tilsvarende. Tirsdag kveld får vi atter igjen se talenter som for lengst har etablert seg på sine respektive klubblag: Muniain (Athletic Club), Real Madrids Jese og Morata, og stortalentet Deulofeu som for tiden er på utlån fra Barcelona til Everton.

Vi skal heller ikke kimse av Tyskland, selv om laget skuffende nok måtte si farvel til EM-drømmen etter gruppespillet. Tyskerne ligger godt an i sin VM-kvalifiseringsgruppe med 14 poeng etter seks kamper, hvis nasjon kan skilte med seks poeng ned til Montenegro. Tyskerne møtte sistnevnte motstander på bortebane i november - en kamp som endte 1-1.

Den nye landslagstreneren, Hrubesch, forventes å satse på Ter Stegen mellom stengene. Av andre interessante navn kan nevnes angriperen Volland (Hoffenheim), samt midtbanespilleren Leitner fra VfB Stuttgart.

Vi har med andre ord et meget interessant vennskapsoppgjør i vente, hvor spanjolene er favoritter med fristende 1.85 i odds for seier.