Vennskapskamper, tippetips: Forvent mange mål mellom England og Chile


England startet VM-forberedelsene med hjemmekamp mot Chile. Roy Hodgson har en rekke skadeproblemer, men det gir ham på samme tid muligheten til å forsøke nye, spennende spillere.

Joe Hart spiller ikke, ettersom Hodgson ønsker å gi John Ruddy og Fraser Forster spilletid. Steven Gerrard og Michael Carrick er ute med skade, noe som betyr at Frank Lampard blir liggende lavt på midtbanen i sin 103. landskamp for England. 

Danny Welbeck har meldt forfall, mens både Daniel Sturridge og Rickie Lambert går glipp av fredagens oppgjør. Sistnevnte duo er etter alle solemerker klare til dyst mot Tyskland neste uke. Den enes død, den andres brød, heter det. Alle skadene åpner for at Spurs-veteranen Jermain Defoe og Southamptons ubeskrevede blad - i landslagssammenheng - Jay Rodriguez, får muligheten til å vise seg frem. 

Chiles mannskap er på langt nær like skadeplaget som Englands, men de må klare seg uten Arturo Vidal. Midtbanespilleren har vært i ypperlig form for Juventus denne sesongen, men pådro seg en skade i 3-0 seieren over Napoli søndag. 


Odds

England er favoritter til seieren (2.00), mens uavgjort kan handles til 3.40 i odds. Chilensk triumf gir deg derimot 3.80 ganger innsatsen tilbake. Det er ikke daglig kost at England er priset så vidt raust, foruten når de spiller mot de største fotballnasjonene. Det reflekterer likevel alle skadene Roy Hodgson sliter med og Chiles gode form om dagen. 

Gjestene er ubeseiret på sine ni seneste kamper, noe som inkluderer uavgjort borte mot Brasil og Spania. Nå som den engelske midtbanen er svekket ved Gerrard - og Carricks fravær, vil Chile kunne by på god motstand. 

Sats på Uavgjort til 3.40 i odds. England har ikke tapt på eget gress under ledelse av Roy Hodgson, og han er villig til å dytte inn flere folk på midtbanen mot en giftig motstander. Dersom du liker utsiktene til en overraskelse her, kan du sette pengene på at Chile til 2.75 i odds i markedet Draw no Bet


Begge lagene scorer

Oddsen på at begge lagene scorer er 1.58. Selv om det kanskje ikke er en odds som får hjertet til å slå særlig raskere, synes det i alle fall garantert å slå til. 

I løpet av sine ni kamper uten tap, har Chile minst scoret to ganger i hver kamp. Samtidig er de så visst ikke helt patente bakover på banen. Lagets tre seneste kamper har inneholdt 13 scoringer, noe som gir et snitt på 4.33 mål pr kamp.

Det betyr at Over 2.5 scoringer til 1.80 i odds, og Over 3.5 mål til 3.05 i odds kan være verdt å vurdere. Englands nyligste fire hjemmekamper har nemlig gitt totalt 16 mål - et snitt på fire pr kamp. 


Målscorere

Wayne Rooney har ni mål på samvittigheten i sine 10 nyligste for England. Angriperen spiller i tillegg veldig godt for Manchester United om dagen, noe som gjør 2.65 i odds for scoring verdt en innsats

For Chiles del er Barcelonas Alexis Sanchez og spisspartner Eduadro Vargas de fremste målgarantistene. Sanchez har tegnet seg for seks mål på like mange kamper for Chile, og priset til 3.33 i odds som målscorer. Vargas står bokført med syv mål på sine ni nyligste, og tilgjengelig til 3.85 i odds.


The Verdict

Vi bør kunne forvente et underholdende og målrikt oppgjør fredag kveld, nå som begge lagene akter å benytte anledningen til å eksperimentere. 

Resultattips: England 2 Chile 2 (12.50)