Vennskapskamper, tippetips: England v Tyskland


Englands VM-oppkjøring kom skjevt ut av startblokka med 0-2 tapet mot Chile hjemme på Wembley.

Nå venter Tyskland i atter en hjemmekamp. Hodgson kan meget vel ha tilgang på Steven Gerrard, hvis spiller stod over Chile-kampen grunnet skadeproblemer. Likeledes er både Daniel Sturrudge og Kyle Walker tilbake i aksjon, mens Rickie Lambert sjekkes før kampstart. Phil Jones, derimot, blir ikke å finne på banen på grunn av en kranglete lyske. 

Tyskland har valgt å la spillere som Mesut Özil, Phillip Lahm og Manuel Neuer hvile til fordel for noen av de yngre, fremadstormende stjernene. Real Madrids Sami Khedira er ute i seks måneder, og kan sågar gå glipp av VM-sluttspillet neste sommer, etter skaden han pådro seg mot Italia sist. 

Odds

Selv på eget gress - mot et Tyskland uten flere nøkkelspillere - må England finne seg i outsider-rollen. Hjemmelaget er priset til 3.00 i odds for seier, Uavgjort betaler 3.50, mens Tyskland er tilgjengelig til 2.25 ganger innsatsen

Hodgsons gutter skal kunne bite bedre fra seg med spillere som Daniel Sturridge og Steven Gerrard tilbake i startelleveren. Det taler også til Englands fordel at de har vunnet privatlandskamper mot Spania, Italia og Brasil hjemme på Wembley de seneste årene. 

Det endrer likevel ikke det faktum at det er tullete å satse mot et tysk landslag, som - i motsetning til England - er seriøse utfordrere til VM-gullet 2014. Nå som Joachim Löw akter å eksperimentere litt frem mot neste sommer, kan det vise seg smart å satse på Tyskland med Draw No Bet til 1.65 i odds.


Over/Under 2.5 Scoringer

Kampen mot Chile illustrerte Englands svakheter i forsvar. Lagets stopperduo bestående av Gary Cahill og Phil Jagielka er rett og slett ikke godt nok mot de beste i internasjonal fotball, og laget mangler et defensiv anker. 

England synes svært så sårbare i møte mot spillere som foretar dype løp. Dårlig nytt, ettersom de møter et Tyskland med en hel generasjon ypperlige, offensive midtbanespillere. 

England stever normalt ikke med scoringsvegring. Med Sturridge tilbake i aksjon, fremstår de trolig giftigere enn hva tilfellet var mot Chile. Over 2.5 scoringer til 1.75 i odds virker umiddelbart som et godt spill. Under er priset til 2.00


Målscorere

Wayne Rooney er favoritten i markedet for målscorere til 3.15 i odds. Mot et solid tysk forsvar kan det imidlertid være smart å sette pengene på outsidere som Andros Townsend (5.50) eller Steven Gerrard (6.25)

For Tyskland er Mario Götze, Max Kruse, Thomas Müller, Marco Reus og Andre Schürrle alle tilgjengelige til 3.40 i odds. Av nevnte knippe er Borussia Dortmunds Reus den som kan skilte med den beste Kamper/Mål-statistikken. Syv fulltreffere på 11 opptredener. 

Vurdering

England er nødt til å være mer konsentrert mot en motstander som Tyskland, selv om gjestene uansett har kvaliteter i laget til å straffe Roy Hodgsons gutter. En knepen tysk seier ligger i kortene her. 

Resultattips: England 1 Tyskland 2 (9.50)