U21 EM, tippetips: Spania vs Norge


Spania 1.32, uavgjort 5.00, Norge 9.50

Trener Tor Ole Skullerud har rukket å benytte hele den norske troppen under U21 EM i Israel, foruten keeper Gudmund Kongshavn. Ingenting tyder på at Norge kommer til å legge seg bakpå mot selveste Spania. Trener Skullerud vraker nemlig Bundesliga-proffen Håvard Nordtveit til fordel på mer offensive krefter. Norge har i snitt tegnet seg for to mål pr kamp i dette mesterskapet, og priset til 1.90 i odds på å gå av banen med scoring lørdag.

Norge har i det hele tatt vært den store overraskelsen i Israel, og leverte nok en gang ypperlig spill i 1-1 kampen mot Italia tirsdag. Selv om resultatet i seg selv er godt, skal det legge til at Norge kun var sekunder unna å ta seieren. Italias utligningsmål kom i kjølvannet av konsentrasjonssvikt. Slikt vil bli kostbart mot et giftig Spania. Uavgjort lørdag kan handles til 5.00 i odds.

Trener Skullerud gjorde enkelte rokeringer i forkant av oppgjøret mot Italia. Fire spillere som var i aksjon for A-landslaget mot Albania, tok første fly til Israel så snart kampen var over. Kvartetten vi snakker om er selvsagt Markus Henriksen, Håvard Nordtveit, Joshua King og Valon Berisha. Mye har vært sagt og skrevet om Blackburn-spissen King - selv om vi savner å se de samme kvalitetene på banen. Den tidligere Manchester United-angriperen kan handles til 5.00 i odds på scoring

Spania beviste med 3-0 seieren over Nederland – for de som måtte ha vært i tvil – at de har kommet til dette U21-mesterskapet for å vinne. Hollendernes mange utskiftninger til tross, måten Spania gjorde av med dem på var imponerende. 3-0 seieren betyr samtidig at de regjerende mesterne fremdeles ikke har sluppet inn baklengs. At Julen Lopeteguis mannskap vinner er tilgjengelig til 1.32 i odds, mens 3-0 er priset til 10.00 i odds.

Spania foretok syv forandringer til onsdagens kamp mot Nederland. Alvaro Morata fikk tillit på topp, etter en god oppvisning (og scoring). Midtbanespiller Isco var atter i elleveren, og leverte sin første fulltreffer i turneringen, mens keeper David De Gea holdt rent bakover nok en gang.

Spania slo Norge 5-2 så sent som i mars i Toledo. Tomålsscorer Cristian Tello er ikke med i sommerens turnering, men det er landsmannen Rodrigo. Real Madrid-stjernen har tegnet seg for 14 mål på like mange U21-kamper, og følgelig priset til beskjedne 2.00 på å score lørdag. Spissen har imidlertid til gode å score hittil i mesterskapet.

Marcus Pedersen kan skilte med flest målforsøk (4), mens Håvard Nielsen er blant de ledende servitørene med to målgivende. Spania bør for egen del ikke undervurdere Norge. Vi mener at det oser av en norsk overraskelse lørdag.

Den norske startelleveren mot Spania:

Ørjan Håskjold Nyland - Omar Elabdellaoui, Fredrik Semb Berge, Stefan Strandberg, Vegar Eggen Hedenstad - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Magnus Wolff Eikrem - Joshua King, Marcus Pedersen, Jo Inge Berget

Berisha, De Lanlay, Nordtveit og Singh er å finne på benken

Beste Spill:

Sats på at Norge vinner til 9.50 i odds

Sats på at Norge scorer til 1.90 i odds