U21 EM, tippetips: Israel vs Norge


Israel 2.20, uavgjort 3.15, Norge 3.00

Selv om landslagets Tarik Elyonoussi uttaler at han personlig ville boikottet U21-EM’et i Israel, går naturlig nok onsdagens oppgjør som planlagt. Norge har ikke kvalifisert seg til et eneste mesterskap siden 1998, da bronse ble fasiten, og følgelig priset som outsider med 3.00 i odds for seier i åpningskampen.

U21-trener Tor Ole Skullerud uttalte så sent som i går at han kun var sikker på syv-åtte plasser. Lagoppstillingen som ble presentert inneholdt da vitterlig flere overraskelser. Skullerud har selv vedgått at keeperplassen har voldt mest hodebry, hvor Gudmund Kongshavn har kjempet mot Arild Østbø og Ørjan Nyland om en plass mellom stengene. Det er etter sigende Moldes Nyland som vokter buret i innledningskampen. At Norge holder rent bakover mot Israel er tilgjengelig til 3.40 i odds.

Stefan Johansen har derimot gitt selv selv en plass i startelleveren med imponerende forestillinger så vel på landslagstreningene som i årets Tippeliga. 22-åringen er en pasningslegger av rang, og kunne kanskje vært en god spiller å ha mot Albania for Egil Drillo? Spissplassene har vært tilsvarende åpenbare i form av Jo Inge Berget og Vitesse-angriperen Marcus Pedersen. Sistnevnte har tegnet seg for to scoringer i løpet av kvalifiseringen, og priset til 3.50 som målscorer på Shar-Tov Stadium onsdag.

Norge har ingen skadeproblemer etter at AZ Alkmaars midtbanespiller, Markus Henriksen, ble kalt inn for skadede Alexander Groven.

For Israel er dette mesterskapet en aldri så liten historisk begivenhet. Landet har aldri tidligere arrangert en turnering av en slik størrelse, og bygd to nye stadiaanlegg for anledningen. Blant annet Shar-Tov Stadium hvor åpningskampen går av stabelen. Nye fasiliteter har mindre betydning dersom Guy Luzons mannskap ikke leverer på banen. Taktikeren har valgt å utrope Norge til favoritter, selv om oddsen på hjemmeseier (2.35) forteller noe annet.

Israel har tapt to privatkamper i oppkjøringen, mot henholdsvis Holland og Tyskland. Det er uansett verdt å merke seg at begge nederlagene kom med ett måls margin, mens laget også slo Slovakia 1-0. I sistnevnte kamp ble Turgeman tungen på vektskåla med sin scoring etter åtte minutter. Oddsen på at Maccabi Haifa-angriperen scorer kampens første mål er 7.50.

I åpningskamper handler det mest om å unngå tap. Vi tror på et målfattig oppgjør onsdag, hvor ett av lagene stikker av med en knepen seier.

Beste Spill:

Sats på under 1.5 scoringer til 3.00 i odds

Sats på 1-0 og 0-1 til 8.00 og 9.25 i odds henholdsvis