Tippetips: Norge vs Sveits


Norge 2.45, uavgjort 3.30, Sveits 2.75

Betydningen av kveldens oppgjør mot Sveits kan ikke overdrives. Seier til Drillos vil bety at Norge plutselig ligger kun et lite poeng bak Sveits. Sjansene til å sikre seg billetter til neste års VM i Brasil vil således være svært så gode. Hvem hadde vel trodd det før Norges 2-0 seier over Kypros og Sveits’ 4-4 hjemme mot Island?

Skulle det bli VM-spill for Norges del i 2014, bør NFF saktens koste på seg en blomsterkvast eller to. Johan Berg Gudmundsson noterte seg for tre fulltreffere mot nettopp Sveits, mens Slovenia gjorde av med Albania 1-0. Norge må like fullt belage seg på å vinne sine gjenstående tre kamper for å gjøre seg forhåpninger om sambarytmer neste sommer. Oddsen på hjemmeseier er 2.45.

Sveits-trener Ottmar Hitzfeldt sammenligner Norge med Barcelona, og at Egil Olsens gutter kan slå hvem som helst. På gårsdagens pressekonferanse hadde den gamle Werder Bremer-nestoren følgende å si:

“De (Norge) slår fortsatt mange langpasninger, de er gode på dødball og godt organisert defensivt. Men nå har de også begynt å spille korte pasninger med gode kombinasjoner - nesten som Barcelona. Norge kan slå en hvilken som helst motstander på en hvilken som helst dag”.

Men Sveits har selv muligheter til å gå seirende ut på Ullevaal. Trener Drillo mener gjestene har en rekke ”humørspillere”, som for eksempel Bayern Münchens Xherdan Shaqiri. Kantspilleren har notert seg for syv scoringer i landslagssammenheng, og er priset til 4.75 i odds for nettsus tirsdag.

Både Marcus Pedersen og Håvard Nordtveit var tilbake i trening søndag. Midtstopper Fredrik Semb Berge måtte på sin side holde senga grunnet sykdom.

Det omvendte oppgjøret i Bern endte 1-1. Den gang ble Brede Hangeland Norges redningsmann med scoring ni minutter før slutt. Dersom du tror at 32-åringen kan øke målbeholdningen på landslaget, skal du vite at oddsen er 10.00.

Beste Spill:

Sats på Uavgjort til 3.30 i odds

Sats på Over 3.5 scoringer til 3.90 i odds