Til Roy Hodgson: Her er troppen du skal velge!


Fotballfilosofiene har i sannhet fått kjørt seg denne uken.

Har angrepsfikseringen gått over styr? Bør det å "parkere bussen" høste lovord eller kritikk? Eller som Madrid-stjernene beviste; er det slik at en blanding av pragmatisme, målrettet spill og dumdristighet alltid vinner over mer endimensjonale lag? Skal noe vinnes, er jeg personlig en tilhenger av den spanske hovedstadklubbens tilnærming. Men, det hele er nokså forvirrende.

Med 12 dager igjen til Roy Hodgson offentliggjør sin foreløpige 30-mannstropp til VM, er jeg ikke overbevist om at den engelske landslagstreneren selv vet hvilken spillestil han skal ty til.

Etter å ha sett Liverpool gjøre hakkemat av Premier League denne sesongen - med mange av klubbens spillere tilgjengelige for det engelske landslaget - tror jeg kanskje han har lyst til å kopiere the Reds' angrepsspill. 

Likevel; som vi så under EURO 2012, og gjennom mannens trenerkarriere, er Hodgson er herremann som ynder å satse på det trygge. Det skal bli spennende å se hva han ender opp med i Verdensmesterskapet. 

Først av alt er Hodgson nødt til å plukke de rette spillerne. Og for å spare den forhenværende Viking-treneren bryet, har jeg kokt ned den undøvendig lange lista til 23 navn...

Målvakter:

Joe Hart, John Ruddy, Fraser Forster

Det har kommet meg for øre at Ben Foster er en kjernekar. Det skal likevel ikke være plass til noen som selv velger når han er tilgjengelig for landslagsspill. I det øyeblikket Foster valgte å slenge en kake i retning Fabio Capello, satte han seg selv før laget. Og dét er selvsagt ikke ok. 

Joe Hart starter naturlig nok mellom stengene. Og dersom noe skulle skje med ham - Gud forby - ville jeg satset på den urutinerte Ruddy. La oss endelig håpe at det ikke er en situasjon Roy må ta stilling til.

Forsvarere

Glen Johnson, Phil Jones, Chris Smalling, Gary Cahill, Phil Jagielka, Leighton Baines, Luke Shaw

Jeg tror egentlig ikke denne lagdelen vil bli så vrien å plukke for Hodgson som vi forestiller oss.

Stemt inn på "Årets Lag" av sine medspillere, har Luke Shaw vært intet mindre enn en purung åpenbaring. Det vil være kriminelt å holde ham tilbake. Så, selv om han har bevist at det fremdeles er liv i ham, må Ashley Cole følge dette mesterskapet fra sofaen.

Kyle Walkers trolige fravær er ikke et uoverkommelig problem, og jeg hadde personlig ikke valgt ham uansett. Phil Jones ville vært mitt foretrukne valg på høyreback eller sentralt, dersom en av førstevalgene skulle pådra seg en smell.

Det er ikke den sterkeste forsvarsrekka jeg har sett, men med John Terry utilgjengelig - av åpenbare årsaker - er dette det beste England kan varte opp med.

Midtbanespillere

 

Steven Gerrard, Jack Wilshere, Jordan Henderson, Gareth Barry, Adam Lallana, Alex Oxlade-Chamberlain, Ross Barkley, James Milner, Raheem Sterling

Jeg evner ikke å finne rom for Michael Carrick, Frank Lampard, Tom Cleverley, Ashley Young eller Adam Johnson - og jeg tror heller ikke at noen av dem kan klage på dét. Samtlige av disse spillerne har opplevd formsvikt denne sesongen, vært ustabile eller vært inn-og-ut av laget i sine respektive klubber.

Basert på prestasjonene i 2013/2014 bør Gareth Barry være å se på flyet på Brasil. Det ser det ikke ut til at han er, og jeg er sannelig ikke sikker på hvorfor. Jeg mener han er den ideelle, rutinerte erstatteren for Steven Gerrard dypt på midtbanen, hvis sistnevnte skulle trenge avløsning. 

Det er i det hele tatt mange gode alternativer tilgjengelig for den engelske landslagstreneren.

Samtlige av ungguttene er kapable til å spille på kanten, sentralt på midtbanen eller i rommet bak spissen. Det er fart og intelligens på menyen, og definitivt nasjonens sterkeste lagdel.

Spisser

Wayne Rooney, Daniel Sturridge, Rickie Lambert, Danny Welbeck

Det er vanskelig å argumentere for at Andy Carroll skal med i troppen denne gang, og jeg tror England uansett har tatt et steg bort fra den historiske "Plan B-fotballen" som hadde passet West Ham-spissen.

Mens Rickie Lambert ikke helt kan skilte med samme luftstyrke, har Saints-angriperen bedre bevegelighet, bedre teknikk og egenskapene til å spille på kanten - og ikke minst: Han er trolig troppens fremste dødballspesialist. For meg gir valget seg selv. 

Det er ingen grunn til hvorfor ikke Rooney og Sturridge ikke kan få ting til å stemme i Brasil. Begge kan spille i rommet bak spissen, begge trives med å drive ut på kantene og begge vil ta seg inn i bakrom når sjansen byr seg.

At Sturridge og Rooney er for like? Jeg tror ikke det. Dersom midtbaneleddet kan levere råvarene, kan denne duoen skape målene.

Hvem ville du tatt med til Brasil? England er priset til 30.00 i odds på å vinne VM!