Superligaen: AC Horsens vs AaB


AC Horsens 2.40 Uavgjort 3.40 AaB 2.80 (avspark torsdag kl. 15:00)


Mens vi må vente helt til mandag før den norske Tippeligaen er tilbake, er Superligaen er tilbake med et smell allerede torsdag inneværende uke. 

Det er AC Horsens som sparker i gang påskerunden når "Den Gule Fare" byr opp AaB til dans på CASA Arena. Et kjapt og overfladisk blikk på tabellen forteller oss at Johnny Mølby & Co kjemper en kamp for å holde nedrykksspøkelset fra livet. I skrivende stund befinner klubben seg fem poeng klar av streken, mens AaB sloss for å henge med blant de tre topplagene. I forkant av kampen i Horsens ligger nordjyderne på fjerdeplass med fem poeng opp til FC Nordsjælland. 

Verdt å merke seg er at AaB har én kamp til gode på nettopp FCN, etter at værgudene for andre gang denne sesongen satte en stopper for at kampen kunne gå av stabelen. Hvorvidt AaB hadde vunnet det avlyste oppgjøret er ikke godt å si. Det som uansett er på det rene, er at laget er desperat etter å vinne. Fasiten så langt i 2013 er nemlig sørgelige 0-2-1. 

Torsdagens hjemmelag har hatt et trøblete program, med to bortekamper mot henholdsvis FC København og FC Nordsjælland, og én kamp på eget gress - mot OB. Totalen er så langt ikke bedre enn tre poeng på like mange kamper. For den gode ordens skyld; tapene har vært like knepne som de var forventet, mens lagets eneste seier var overbevisende nok med 2-0 over OB. Trener Mølby har med andre ord noe å bygge videre på, og går vitterlig inn i dette oppgjøret mot AaB som hårfine favoritter. 

At oddsen på hjemmeseier ikke er lavere, kan skyldes at Horsens historisk sett har slitt stort mot AaB i Superligaen. Kun to av 20 innbyrdes oppgjør har endt med at de gulkledte har kunnet rusle av banen som vinnere. Gjestene i Polka-striper har på sin side ni gevinster å vise til. I Horsens har det kun blitt én hjemmeseier på 11 forsøk, mens gjestene har reist tilbake til Aalborg med full pott ved fem anledninger. 

Lagene har møtt hverandre to ganger denne sesongen, og det må kunne sies at Horsens har fått så ørene flagret i begge tilfellene. AaB vant 2-0 på eget gress i november, mens aalborgenserne delte ut god gammeldags juling med 4-1 i Horsens storstue. I sistnevnte markerte den unge Kasper Kusk seg med to scoringer, og den ferske landslagsspilleren er priset til 8.75 som kampens første målscorer torsdag ettermiddag. 

Fire av de ni nyligste oppgjørene disse lagene imellom - hvorav to i Horsens - har endt med poengdeling. Det kan raskt bli utfallet av denne påskekampen også. 3.40 er slett ikke dårlig betalt for U, selv om Kent Nielsens Aalborg ikke er et lag som har for vane å dele broderlig. 5-1-5 er ståa når på reisefot. 

Selv om torsdagens hjemmelag ikke har statistikken på sin side, kan historien fra forrige møte på denne arenaen gjenta seg. Den gang gikk Horsens seirende ut med 1-0 etter scoring av Janus Drachmann. Ett år senere betaler samme mann 24.00 ganger innsatsen dersom han scorer kampens første mål. Johnny Mølby har skapt et hardarbeidende lag som er vanskelige å slå, noe vi senest ble vitne til i Parken mot seriens beste lag - FC København. Vi satset på at Påskeegget skjuler en knepen hjemmeseier i form av 1-0 eller 2-1.

Hjemmelaget må klare seg uten forsvarsspiller Mads Agesen, hvis spiller soner karantene.

Beste Spill: 
Sats på at AC Horsens vinner mot AaB til 2.40 i odds 

Klikk her for å spille på kampen mellom ACH og AaB hos Unibet.