Privatlandskamper: 7 ting du bør se opp!


Brasil ønsker å holde rent bakover!

Da Daryl Janmaat slo ballen inn, og Geroginio satte inn ballen, var det punktum for Brasils trøstesløse VM-sluttspill. Selecao forsvant ut av sitt eget Verdensmesterskap med 10 baklengs mot Tyskland og Nederland totalt - hvorav scoringene mot sistnevnte kom i bronsefinalen. 

Luiz Felipe Scolari ble erstattet av Dunga, og med hans retur som landslagstrener har også den defensive tryggheten begynt å komme tilbake igjen. 

Brasil har vunnet samtlige fem ganger under ledelse av Dunga, og de blågule har funnet nettmaskene 12 ganger i samme periode (Neymar har scoret syv av dem). Nasjonen har i tillegg i unngått innslupne må ved fem anledninger - inkludert oppgjørene mot Colombia og Argentina. 

Den seneste i rekken av tøffe kamper kommer i Wien - mot et Østerrike som er ubeseiret på sine ni seneste kamper, og som ikke har gått målløse av banen siden kampen mot Tyskland i VM-kvaliken 2013. 

Kommer sør-amerikanerne seg gjennom denne kampen uten defensive feilskjær, er plutselig minnene om sommerens fiasko snart borte. 

Beste Spill: Brasil er priset til 2.23 i odds på å unngå baklengs i Wien

 

Flere italienske angripere får muligheten!

Etter at han tok tømmene, har Antonio Conte tilsynelatende bedrevet svingdør-politikk hva angår lagets offensive posisjoner. 

Ciro Immobile og Simone Zaza startet søndagens 1-1 kamp mot Kroatia, mens Graziano Pelle var plassert på benken til tross for at han scoret vinnermålet mot Malta i den foregående kampen. Mario Balotelli måtte på sin side kaste inn håndkleet allerede før kampen grunnet skade. 

Ingen av de nevnte fire vil bli å se i aksjon i privatlandskampen mot Albania i Genova. Trener Conte har nemlig valgt å kalle inn 14 nye fjes - blant annet Mattia Destro, Alessandro Matri og debutanten Stafano Okaka.

Sebastian Giovinco og Alessio Cerci er de mest trolige fjesene å se fra start, etter at de begge satt på benken mot Kroatia. Så får vi se hvor lang tid det tar før det er ute av landslagsdiskusjonen igjen. Vi snakker tross alt om to spillere med 33 landskamper og kun én scoring på samvittigheten. 

Beste Spill: Giovinco er priset til 3.15 i odds for scoring mens Cerci betaler 3.30 ganger innsatsen

 

Ronaldo med hjemmefordel mot Lionel Messi! 

Mengden med underlige privatlandskamper som spilles i England, ser ikke ut til noen ende ha. Tirsdag spiller "vertene" Portugal mot Argentina på Old Trafford - eventuelt: Cristiano Ronaldo vs Lionel Messi. 

Manchester United-fansens drøm om å se Ronaldo tilbake på Old Trafford på permanent basis er kanskje en fjern en som sådan. De akter uansett ikke å la muligheten gå fra seg til å overøse ham med kjærlighetserklæringer. Og det er jo slikt den mannen trives med. 

Messi - og i alle fall nåværende United-stjerne Angel Di Maria - er nødt til å ta til takke med å spille annenfiolin. 

Ronaldo er priset til 2.45  i odds som målscorer. Messi betaler 1.98

 

Tyskland må overbevise i Vigo!

Verden formelig krevde tosifret i møtet med Gibraltar, mens tyskerne kun evnet å finne nettmaskene fire ganger fredag. Resultatet fulgte i kjølvannet av tap mot Polen og uavgjort mot Irland. 

Er det krise allerede 128 dager etter at Tyskland tok VM-tittelen? Det er kanskje å overdrive noe, men sannheten er at nasjonen kunne ha trengt et løft med en god prestasjon i Vigo. 

Spanjolene har funnet nettmaskene 12 ganger i løpet av sine tre EM-kvalifiseringskamper så langt. Alle snakker likevel fremdeles om tapet i Slovakia - da David de Gea og Diego Costa beviste at generasjonsskiftet ennå ikke er helt gjennomført. 

Dette tegner til å bli en fascinerende kamp, men kanskje ikke av de grunnene mange forventer. 

Beste Spill: Sats på at Spania vinner til 2.10 i odds

 

Frakrike må vise seg stabile i møtet med Sverige!

Det er kanskje en pussig ting å skrive, men Frankrike hadde trolig ønsket å møte Zlatan Ibrahimovic tirsdag kveld. 

PSG-ikonet ville ha gitt denne vennskapskampen i Marseille en ekstra dimensjon - tatt i betraktning at Les Bleus kun spiller kamper av begrenset betydning frem mot EM på hjemmebane i 2016. 

Frankrike har allerede rukket å slå Spania og Portugal, mens de spilte uavgjort mot Albania i Rennes, fredag. De har behov for et ekstra konkurranseelement for å holde seg på tå og hev. Og Sverige er ingen lett motstander der de er ubeseiret på sine fem seneste kamper. 

Beste Spill: Uavgjort er priset til 4.30 i odds

 

Mer av det samme fra Skottland!

Hvem enn som måtte ha besluttet å legge oppgjøret mellom Skottland og England til Celtic Park, må ha sett for seg en helbritisk ramme rundt kampen. Det er plutselig mye annet som synes å på spill her.

Skottland er desperate etter å beholde den gode følelsen de har spilt på seg i EM-kvalifiseringen. England - som nyter fordelen av et lett gruppespill - kan på sin side bruke kampen til å eksperimentere. Joe Hart følger kampen fra sofakroken, mens spillere som Phil Jagielka, Jordan Henderson og Raheem Sterling kan bli valgt bort til fordel av andre spillere Roy Hodgson ønsker å se nærmere på.

Beste Spill: Uavgjort er tilgjengelig til 6.75 i odds

 

Sanchez håper å kunne stjele showet i Suarez' fravær!

Sammenligningene mellom Alexis Sanchez og Luis Suarez har bare blitt flere de siste ukene. Arsene Wenger virker om ikke annet fornøyd med å si seg enig, mens han samtidig minner Liverpool om spilleren de mistet til Barcelona. Og hva de gikk glipp av da chileneren valgte Nord-London fremfor Merseyside. 

Ettersom Suarez fremdeles er utestengt fra Uruguays offisielle kamper, har trener Oscar Tabarez valgt å la spissen få hvile også når nasjonen tar turen til Santiago. Det baner vei for at Sanchez ytterligere kan pynte på sin scoringsstatistikk - som viser syv fulltreffere i løpet av de fem nyligste klubb - og landskamper. 

Beste Spill: Sanchez som målscorer til 2.65 i odds