Privatlandskamp, Tippetips: Romania vs Danmark


Landslagssesongen er på hell, og Danmarks utvalgte spiller årets siste kamp når turen går til Romania og National Arena i Bucharest. Det er fire måneder før vi ser Morten Olsens rødhvite gutter i aksjon igjen. Etter lagets imponerende - og viktige - 3-1 seier i Serbia fredag, kan Bendtner & Co ta vinterferie med god samvittighet. I år tar de i tillegg juleferie med en sjelden goodwill blant de danske fotballtilhengerne.

Gudene skal vite at dette mannskapet ikke alltid har fremstått velspillende eller effektive i året som har gått. Fasiten viser likevel at Danmark leder sin kvalikgruppe foran både Portugal og Albania (med én kamp mer enn nevnte lag), og det er vanskelig å tenke seg at danskene ikke skal klare å havne blant de tre beste i gruppespillet. 

På samme måte som danskene, leder rumenerne sin kvalifiseringsgruppe med henholdsvis ett og tre poeng ned til de nærmeste utfordrerne (Nord-Irland og Ungarn). I motsetning til Danmark har imidlertid ikke Romania tapt i kvalik-sammenheng. De gulkledde er dermed fortjente favoritter i forkant av oppgjøret i hovedstaden. Laget har på samme måte som Olsen & Co notert seg for seks scoringer, mens østeuropeerne kun har sluppet inn én baklengs. For Danmarks del er den defensive fasiten fire baklengs. 

Romania gjorde av med Nord-Irland med sifrene 2-0 på hjemmebane, takket være to mål av forsvarsspilleren Paul Papp (Steaua Bucharest på utlån fra Chievo). Hjemmelagets første kvalifiseringskamp på eget gress endte med 1-1 mot Ungarn. I det hele tatt har Romanias bakre rekke vært imponerende i dette kvalifiseringsspillet. Rutinerte Razvan Rat har i tillegg disket opp med en rekke målgivende pasninger. 

Forventet lagoppstilling (Danmark):

                                     Andersen
                Jacobsen - Kjær - Bjelland - Boilesen
                                  Würtz - Kvist
                        Vibe - Eriksen - Thomsen
                                    Bendtner

Dermed får både Rasmus Würtz og Nicolaj Thomsen et gjensyn med arenaen hvor AaB gikk på en smell i andre omgang mot Steaua (Papp kom inn etter 65 minutter), og slapp inn seks baklengs. Så vidt ille kommer det trolig ikke til å gå for et dansk mannskap. Laget slipper riktignok inn altfor mange baklengs, men som kampen mot Serbia beviste, ligger det mange offensive krefter i dette laget. Til tross for at de ofte kan fremstå som kjedelig til tider.

Vennskapskamper kan gå to veier: Enten slipper spillerne alle hemninger, eller så gidder de ikke bruke særlig mye energi. Viktige klubbkamper venter allerede denne helgen. TV-seerne og tilskuerne må krysse fingrene for at spillerne ønsker å vise seg frem i årets siste landskamp. Morten Olsen er ikke den som glemmer svake prestasjoner, noe spillerne selvsagt er på det rene med. 

Danmark har latt motstanderen score først i samtlige fore EM-kvalifiseringskamper, og det kan meget vel skje igjen mot et sterkt, rumensk hjemmelag. Oddsen på at så skjer er 1.69. Disse nasjonene forventes ikke å stille med sine antatt beste lag, noe som kan gi oss en åpen og underholdende kamp. Vi satser på at kampen ender 1-1 til 6.40 i odds. 

Beste Spill:

Sats på Uavgjort til 3.20 i odds