Landskamp: Sverige v England


Sverige 2.40  uavgjort 3.20  England 2.85

Dette oppgjøret har kommet i stand i forbindelse med innvielsen av Sveriges nye storstue - Friends Arena. Kampen vil gi England-trener Roy Hodgson en indikasjon på hvordan laget ligger an før landslagsfotballen tar pause i tre måneder.

Sverige går på sin side inn i denne kampen som favoritter, sett i lys av lagets formidable statistikk på eget gress. Broderfolket er garantert også lystne på å rette opp inntrykket fra møtet mot nettopp England i Euro 2012.

Lagnyheter

England kan knapt sies å stille med sitt aller beste  mannskap, men sender like fullt utpå en imponerende startellever. Laget består trolig av Merseyside-kjernen Wayne Rooney og kaptein Steven Gerrard, i tillegg til Everton-trioen Phil Jagielka, Leighton Baines og Leon Osman. Baines stepper inn for skaderammede Ashley Cole på venstreback, mens Osman bør kunne få sin debut på midtbanen. Sistnevnte er priset til 5.00 på å score i løpet av kampen.

,

Sverige stiller noenlunde slik vi kjenner dem, med Zlatan Ibrahimovic (4.75 i odds som første målscorer) på topp, og et knippe gode midtbanespillere på posisjonene rundt. Blant nevnte finner vi Sunderlands frisparkspesialist Sebastian Larsson, som er et godt alternativ som målscorer til 4.00. Se ellers opp for Alex Kacaniklic. Den spennende Fulham-vingen tilfører nemlig Sverige "Det lille ekstra" i angrep. Han er sikkert lysten på å imponere hjemmepublikummet etter en oppløftende sesonginnledning på Craven Cottage. Midtbanespilleren er priset til 15.00 på å score kampens første mål.

Innbyrdes oppgjør:

Disse lagene har møtt hverandre 23 ganger tidligere, og det er England som kan vise til flest gevinster (åtte seiere). Sverige har vunnet seks kamper, mens ni oppgjør har endt uavgjort. Sverige har imidlertid vist seg som en vrien motstander for The Three Lions. Lagene spilte uavgjort både i 2002 og 2006-VM, og de som har noen år på baken husker kanskje Tomas Brolin i seieren mot Graham Taylors mannskap i EM '92.

Det er videre verdt å merke seg at England ikke har vunnet i Sverige siden 1965. Fem av de seks nyligste har endt med tap for hvittrøyene på svensk jord. Sverige er tilgjengelig til 3.90 med -1 handicap.

Formutvikling:

Englands 1-1 i Polen sist var skuffende saker. Det kan likevel vise seg som et greit resultat i kvalifiseringssammenheng (VM 2014). Poengdelingen i Warsawa kom i kjølvannet av en solid seier mot San Marino. Verdt å merke seg er også at England ikke har tapt i løpet av 90 minutter under ledelse av Roy Hodgson.

Sverige kan glede seg over en imponerende rekke gode resultater under trener Erik Hamrén. Laget står ubeseiret på sine fem seneste, og viste et utrolig nivå i 4-4 kampen mot Tyskland forrige måned. Fra å ligge under 0-4, slo svenskene tilbake og stjal ett poeng. Rasmus Elm ble dagens store helt med utligningen på overtid.

Vurdering

Det er ikke mye som skiller disse lagene. Begge er imidlertid vanskelige å slå, og vi kan ikke forvente at noen stikker avgårde med et stor seier. England akter å gå ut for fullt, og trolig ta en tidlig ledelse. Roy Hodgsons menn har hatt en lei uvane med svake andreomganger. Kombinert med vertenes vanligvis sterke prestasjoner etter hvilen, kan England/Uavgjort i markedet HT/FT til 16.00 være et smart spill.

Sverige kan vise til flott statistikk på eget gress, og har foruten æren to tilleggsfaktorer som motiverer: Kampen markerer åpningen av landets nye stadion, mens de gulblå også ønsker å revansjere det dramatiske 2-3 tapet i Euro 2012. England Danny Welbeck ga Hogdsons gutter seieren med en sen scoring. Manchester United-angriperen er priset til 6.00 på kampens siste målscorer.

Resultattips:

Sverige 1-1 England til 6.25.