Fem grunner til at Walcott ikke vil bli savnet !


Da Theo Walcott gjorde 2-0 med hendene i retning Spurs-fansen, visste han lite om at VM-deltagelsen allerede var over. Igjen.

Selv om Arsenal-spillerens fravær selvsagt fratar England et angrepsalternativ - og åpenbart er en personlig krise - er det ikke verdens undergang for det engelske landslaget. 

Her er hvorfor vi ikke tror Walcott vil bli særlig savnet: 


1.    Han er viktigere for Arsenal enn England

Fem fulltreffere for England i løpet av 36 kamper er ikke særlig imponerende. Spesielt tatt i betraktning at tre av de fem scoringene kom i én og samme kamp. Walcott som i snitt finner nettmaskene i hver fjerde landskamp har aldri prikket inn storformen i England-trøya, og hans betydning på landslaget er overvurdert. 

2.    Han er skadeutsatt, og følgelig ikke en turneringsspiller

Er det klokt - når kampene kommer på rekke og rad - å sette sin lit til en spiller med en så vidt rik skadehistorikk? Et VM vil medføre kamper hver fjerde eller femte dag, og Walcott er rett og slett ikke bygd for dét. Det vil være langt tryggere å sende utpå en spiller med solid nok fysikk.

3.    Farten er et konkurransefortrinn, men virkelig den beste løsingen under stekende sol og drepende fuktighet i Brasil? 

I 35 varmegrader og med 100% luftfuktighet hadde ikke Theo gått på mange løp uansett. Under slike forhold, hvor ballbesittelse er nøkkelen, handler det om å få motstanderen til å stå for løpingen. Walcott er ikke den beste til å holde på ballen, og kunne meget vel stilt langt bak i køen uansett. 

4.    Townsend, Sterling og Lallana gjør fraværet lettere å håndtere

Alt spetakkel rundt Walcotts skade var noe i overkant tatt i betraktning Walcotts høyst ordinære statistikk på det engelske landslaget. Andros Townsend, Englands ledestjerne i høstens kvalifiseringskamper, Aaron Lennon, Raheem Sterling, Ashley Young og Adam Lallana er alle i stand til å fylle stillingen på flankene for England. 

5.    Ingen nøkkelspiller for England

Hadde denne skaden kommet på Rooney eller Gerrard, kunne England-fansen med rette justert forhåpningene for VM. Walcott er imidlertid ikke en kreativ kraft, og fart og avslutteregenskaper kan erstattes av flere andre spillere. 

Arsenal uten Walcott møter Aston Villa i Premier League mandag. Sjekk oddsen her!