EURO 2016-kvalifisering: 5 ting vi lærte av Belgia vs Wales!


Alt handler ikke om Gareth Bale!

Tidligere resultater for det walisiske landslaget har alltid virket å avhenge av Gareth Bale. I kampen mot Belgia ville du trolig ikke ha sagt at han var en av de fem beste spillerne på Wales engang. 

Keeper Wayne Hennessey, midtstopperne Ashley Williams og James Chester og midtbaneduoen Joe Allen og Joe Ledley var fremragende. Kvintetten var sterkt medvirkende i å holde rent bakover - noe som åpenbart var målsetningen for besøket i Brussel.

Bales var selvsagt en trussel på overganger, men Wales' gode resultat handlet om defensiv trygghet.

 

Belgia er fremdeles et lag bestående av individualister! 

Eden Hazard var som vanlig en plage for motstanderen, mens hans utvilsomt talentfulle lagkamerater alle virket å kunne skape problemer for Wales. Men, man sitter alltid med en følelse av at disse spillerne ikke jobber som et lag. 

Kanskje kan inntrykket tilskrives mangelen på lederskikkelsen Vincent Kompany. Manchester City-spillerens verbale tilstedeværelse var sårt savnet mens frustrasjonen bredde om seg. Dette belgiske mannskapet er fremdeles et lag i byggefasen.

 

Aaron Ramsey sliter fremdeles med formen! 

Man ønsker liksom ikke å finne noe negativt ved Wales' prestasjon, men forrige sesongs gode spill synes å ha forsvunnet som dugg for solen for Aaron Ramsey. Spilleren virker ikke lenger å omsette hver eneste ballberøring til scoringer, og han slet voldsomt med å finne rytmen mot Belgia. 

Spesielt i første omgang mistet han ofte ballen, og la dermed ekstra press på Allen og Ledley i posisjonene bak ham. Uvørent av en spiller som Wales er avhengig av at presterer opp mot sitt aller beste, dersom de skal gjøre seg forhåpninger om EM-billett.

 

Divock Origi blir et interessant bekjentskap i Premier League!

Det kan se ut som spilleren har vokst litt etter at han fikk spille i Romelu Lukakus sted i sommerens VM. Han hadde i alle fall vært i stand til å gjøre en god jobb i Liverpool - bare Lille hadde latt ham gå. 

Årsaken til at the Reds fikk signere spilleren for så lite som £10 millioner, var nettopp at de forpliktet seg til å låne spilleren tilbake til den franske klubben. Det kan vise seg som en velsignelse dersom han fortsetter utviklingen i samme tempo som i øyeblikket. 

Han fant ikke nettmaskene, ei heller hadde han egentlig ingen sjanser. Men, han har smarte bevegelser på banen, og skaper rom og muligheter for medspillerne.

 

Wayne Hennessey fortjener bedre enn å være reserve i Crystal Palace! 

Nok en gang var den walisiske landslagskeeperen strålende. Og man kan lure på hvorfor han befinner seg på benken i Crystal Palace. 

Julian Speroni er for all del en god målvakt, men noen må da ha bruk for Hennessey. Eller hva? 

Still dere i kø!