EURO 2013, tippetips: Tyskland vs Norge


Tyskland 1.33, uavgjort 4.75, Norge 9.15

Den store mesterskapsfavoritten Tyskland vant overbevisende 3-0 mot Island på lørdag. Silvia Neids jenter er dermed i rute til å ta sin åttende EM-tittel. Siden Vest-Tysklands første EM-gull i 1989, er det kun Norge som har vunnet denne turneringen. Vi skal helt tilbake til 1993, men også den gang med Even Pellerud på sidelinja.

To år etter at VM på hjemmebane endte med sjokkexit 0-1 mot Japan i kvartfinalene, har forhåpentlig vis Die Nationalelf lagt skuffelsen bak seg. Dersom man utelukkende ser på tidligere bedrifter i EM-sammenheng, har tyskerne grunn til å tro på seg selv. I sommerens turnering er det derimot andre nasjoner som har et realistisk håp om suksess, som Frankrike og Sverige. Tysk seier mot Norge er priset til 1.33 i odds.

Forberedelsene til turneringen har på alle måter vært et mareritt. Hele seks førstelagsspillere: Babett Peter, Verena Faisst, Viola Odebrecht, Alexandra Popp, Linda Bresonlik og Kim Kulig har vært syke eller skadede. Det er derfor et ungt mannskap som skal i ilden mot Norge. Gjennomsnittsalderen ligger på drøye 23 år, og det er følgelig veteranene Nadine Angerer, Fatmire Bajramaj og Celia Okoyino da Mbabi som bærer ansvaret. Sistnevnte noterte seg for to scoringer mot Island, og kan handles til 1.90 i odds for scoring onsdag.

Norge fikk en trøblete innledning mot Island, da Margaret Vidarsdottir satte inn 1-1 fra krittmerket, kun fire minutter før slutt. Kristine Wigdahl Hegland fant nota for Norges del, og er tilgjengelig til 7.00 i odds for scoring mot Tyskland. 1-0 seieren mot Nederland gjør derimot sitt til at de norske jentene har mulighet til avansement selv uten poeng mot onsdagens motstander. Det fordrer vel og merke at Island vs Nederland ender uavgjort, eller at seirende lag ikke oppnår bedre målforskjell enn Norge.

Det norske mannskapet er et lag med både erfaring og talenter. Spissen Ada Hegerberg (3.80) kan være et navn å se opp for – selv om hun ble byttet ut 19 minutter før slutt mot Nederland. 18-åringen tjener til livets opphold i Bundesliga-klubben Turbine Potsdam, og har blant annet scoret mot vertsnasjonen Sverige tidligere. På klubbnivå kan hun skilte med fem mål i løpet av 11 kamper.

Solveig Guldbrandsen representerer rutinen i laget. Hun deltar i sitt fjerde EM, og var også en del av laget som vant OL i Sydney i 2000. Vålerenga-spilleren sørget for vinnermålet mot Nederland, og kan meget vel bli å finne på listen over målscorere igjen onsdag (6.25).

Tyskland klarer seg fint med uavgjort. Og det gjør vitterlig Norge også. Det lukter heller ikke scoringsorgie av denne kampen, slik at Under 2.5 scoringer er veien å gå. Kanskje sågar Under 1.5 mål til 4.40 i odds også?

Beste Spill:

Sats på uavgjort til 4.75 i odds

Sats på Under 2.5 scoringer til 2.20 i odds