EURO 2013, tippetips: Norge vs Spania


Norge 2.20, uavgjort 3.30, Spania 3.20

Vi kunne si oss greit fornøyd med tipsforslaget vårt i forkant av Tyskland vs Norge onsdag. Selv om kampen ikke endte uavgjort, slik vi trodde, endte det med meget få scoringer. Til tross for at tapet rystet Tyskland inn i grunnvollene, kan Norge risikere å møte Silvia Neids jenter senere i turneringen etter at de slo Italia 1-0 søndag.

Først venter uansett Spania for Even Pellerud & Co i mandagens kvartfinale. Trener Pellerud har mye å tenke på før kampen mot Spania. Den forhenværende Lillestrøm-treneren er usikker på om han gi elleveren som slo Tyskland fornyet tillit. Norge foretok nemlig seks rokeringer fra den foregående kampen mot Nederland. Norsk seier er priset til 2.20 i odds.

”Det har gitt meg et dilemma – med positivt fortegn (hvorvidt vi skal starte med det samme laget som mot Tyskland), men det er ikke en uoverstigelig oppgave. Å rotere på spillerne har stor betydning i et lengre perspektiv. Det å sørge for et høyt antall unge – og ”middelaldrende” spillere som kan delta på et enda høyere nivå – som VM-kvalifiseringen i september”.

Spanias landslagssjef, Ignacio Quereda, advarer Norge mot å ta lett på oppgaven. Flere gode ungdomsårganger har endelig båret frukter i form av et habilt A-landslag. Laget spiller med selvtillit, og Spania besitter et mannskap med gode individuelle ferdigheter. Spansk seier kan handles til 3.20 i odds.

Spanjolene slo England i sin første kamp i Gruppe C med sifrene 3-2, mens de tapte 0-1 mot gullkandidaten Frankrike i det påfølgende oppgjøret. Spanias tredje kamp i gruppespillet endte 1-1 mot Russland.

Spania er urutinerte på dette nivået, men har kvalitetsspillere i utenlandske ligaer. Vero Boquete og Jenni Hermoso spiller begge for svenske Tyresø, mens Adriana Martin er finne i New York Flash. Førstnevnte åpnet scoringsshowet mot England etter bare fire minutters spill, og fulgte opp med scoring mot Russland torsdag. 26-åringen er priset til 4.80 i odds for scoring mandag.

Selv om trener Quereda legger mye ansvar på sine faste nøkkelspillerne, har han hanket inn en spennende trio til dette mesterskapet. Virginia TorrecillaAlexia Putellas og Amanda Sampedro. Den selvsamme Putellas satte inn seiersmålet mot England i åpningskampen, og beviste dermed at hennes 12 fulltreffere i løpet 30 Barcelona-kamper ikke var en tilfeldighet. 19-åringen er tilgjengelig til 4.40 i odds for scoring mot Norge.

Disse landene har kun møtt hverandre to ganger tidligere. Vi skal tilbake til EM-kvalifiseringen i 2005, da Norge vant både hjemme – og borteoppgjøret 2-0.

Beste Spill:

Sats på at Norge vinner til 2.20 i odds

Sats på x/1 i markedet for Pause/Slutt til 5.50 i odds