EURO 2013, tippetips: Norge vs Island


Norge 1.63, uavgjort 3.90, Island 4.75

Even ”The Comeback Kid” Pellerud er tilbake på sidelinja for det norske damelandslaget – 17 år etter at han takket for seg i samme stilling. Selv om vi riktignok skal et stykke tilbake i tid, burde Europamesterskap være noe som gir Pellerud gode vibrasjoner. Norge vant nemlig EM 1993 under hans ledelse – for øvrig sist andre enn Tyskland har løftet det europeiske troféet. At Norge overrasker alle med EM-gull betaler 12.00 ganger innsatsen.

Trener Even Pellerud har uttalt at semifinale-spill er målsettingen for EURO 2013. Da bør det i alle fall bli full pott mot et Island som ikke tok et eneste poeng i Europamesterskapet for fire år siden. Norsk seier er tilgjengelig til 1.63 i odds.

Norge gikk ut av kvalifiseringen med 8-0-2 totalt, og habile 35:9 i målforskjell. Kampene i 2013 har derimot vært en eneste lang tristesse. Even Pelleruds jenter har ikke vunnet et eneste oppgjør siden 6. mars (dersom vi utelater straffespark-seieren mot Sverige i Algarve Cup). Fasiten blir da 0-2-5, og inkluderer blant annet 0-2 tap mot Gruppe B-kollega Tyskland.

Den norske landslagstroppen er uten skadeproblemer.

Islands trener Siggi Eyolfsson har langt mer beskjedne forhåpninger for sitt eget mannskap. Han håper rett og slett å kunne gjøre det bedre enn i forrige EM, men må konstantere at de har havnet i en gruppe med tre av semifinalistene fra 2009.

Det er mot Norge og Nederland at Island har sine fremste muligheter til å knipe poeng. Lagene var i samme kvalifiseringsgruppe, og Island kunne innkassere en overbevisende 3-1 seier på hjemmebane i september 2011. Oddsen på at Island går seirende ut igjen er 4.75.

Thóra Helgadóttir og Sif Atladóttir er på vei tilbake etter skade, og kan følgelig bli å se i aksjon torsdag.

Beste Spill:

Sats på at Norge vinner til 1.63 i odds

Sats på 2-1 til Norge til 6.75 i odds